5oς Μαραθώνιος Ανάγνωσης

1o βιβλίο

Φέτος το 4ο τμήμα της Β΄ γυμνασίου αποφάσισε στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας να συμμετάσχει στον 5ο μαραθώνιο ανάγνωσης «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» για δημοτικά και γυμνάσια της χώρας μας. Οι μαθητές λοιπόν του τμήματος διάβασαν τα προτεινόμενα για την τάξη τους βιβλία της συγγραφέως «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» και «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο«, που είναι το καινούριο, αυτοβιογραφικό βιβλίο της Άλκης Ζέη.

 
Στη συνέχεια εκπόνησαν ατομικές  εργασίες στο κάθε βιβλίο, τις οποίες παρουσίασαν στην τάξη τους και το Μάρτιο συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που αποστείλαμε στις εκδόσεις. 
 
Τώρα περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Μαΐου που θα αναδείξουν τους τυχερούς μαθητές αλλά και τα τυχερά σχολεία(ανάμεσα σε εκατοντάδες που δήλωσαν συμμετοχή), στα οποία θα αποσταλούν πολλοί τίτλοι βιβλίων της συγγραφέως για τη σχολική τους βιβλιοθήκη!
 
Ανάμεσα στις εργασίες μας στείλαμε γράμματα εκ μέρους της «Κωνσταντίνας» και δώσαμε ένα αισιόδοξο τέλος στην ιστορία της….μολύβι φάμπερl_marathonios_5_195
2o βιβλίο

Σχολιάστε

Top