Συμμετοχή στη δράση Researchers at school !

«Ερευνητές στο σχολείο!  

Στις 30 Μαρτίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ερευνήτρια Παντούρα Μαριάννα με γνωστικό αντικείμενο: Επιστήμες ζωής (Life Sciences) στο πλαίσιο της δράσης  «Researchers at school» και του ΣΕΠ του εργαστηρίου δεξιοτήτων .

Οι μαθητές της Γ τάξης (Γ1,Γ2,Γ3,Γ4) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ερευνητική της δράση, ενώ συζητήθηκε η σχέση του ανθρώπινου σώματος με τους μικροοργανισμούς και πως μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς με τη βοήθεια της διατροφής και της σωστής υγιεινής. Συνομίλησαν μαζί της και για τις δυνατότητες Έρευνας στην Ελλάδα, τις δυσκολίες, τις απολαβές αλλά και θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μικρό βιογραφικό : Η Μαριάννα Παντούρα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ και το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ συμμετέχοντας σε ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς ενασχόλησης της είναι η μελέτη ασθενειών και κυρίως του καρκίνου, εξετάζοντας τη γενετική και ανοσιακή ρύθμιση, το ρόλο της διατροφής, του μικροβιώματος και του σύγχρονου τρόπου ζωής στην εμφάνιση ασθενειών.

Βραδιά του Ερευνητή (researchersnight.gr)

Μαριάννα Παντούρα | Βραδιά του Ερευνητή (researchersnight.gr)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης