Τα παιχνίδια παλιότερα και σήμερα, από την Ιωάννα Τρουπή

 Τα παιχνίδια που παίζονταν παλιά σε σχέση με τα σημερινά, έχουν αρκετές διαφορές.

Για παράδειγμα, τα περισσότερα από τα σημερινά, παίζονται μέσω τάμπλετ, υπολογιστών, κινητών και λίγα παίζονται από κοντά, με τα παιδιά όλα μαζί.

Όταν παλιά, οι γονείς μας ήταν παιδιά, έπαιζαν πολλά διαφορετικά παιχνίδια που κάποια από αυτά παίζονται και σήμερα όπως: κουτσό, μήλα, περνά – περνά η μέλισσα, κρυφτό, κυνηγητό, λύκε – λύκε είσαι εδώ, λαστιχάκι, σχοινάκι, στρατιωτάκια ακούνητα κ.ά. Αυτά τα παιχνίδια, τα έπαιζαν κυρίως σε γειτονιές, δρόμους, αυλές σπιτιών, μετά από το σχολείο.

Σήμερα, παρόλο που παίζουμε κάποια από τα παλιά παιχνίδια, κυρίως στο σχολείο ή όταν επισκεπτόμαστε φίλους ή φίλες μας σε σπίτια, τα περισσότερα παιδιά, παίζουν τα παιχνίδια που θέλουν χρησιμοποιώντας το τάμπλετ, τον υπολογιστή, ή ακόμα και το κινητό. Υπάρχουν και ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπου τα παιδιά μπορούν να συνδέονται και να παίζουν σε ομάδες ταυτόχρονα, χωρίς να είναι κοντά το ένα με το άλλο.

Παρόλο που κάποια από τα παιχνίδια, μπορούν να αλλάζουν με τα χρόνια, τα παιδιά θα βρίσκουν πάντα τρόπους να παίζουν μεταξύ τους και να περνάνε ευχάριστα!!!