ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΓΕΝΑΡΗ: Η «ΣΟΦΙΑ» & Η « ΥΠΑΤΙΑ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΓΕΝΑΡΗ: Η «ΣΟΦΙΑ» & Η « ΥΠΑΤΙΑ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μετά την Πρωτοχρονιά κι όταν χιόνισε περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Εμένα προσωπικά το χιόνι μου αρέσει πάρα πολύ, όπως και σ’ όλα τα παιδιά, πιστεύω.

Η «Σοφία» κι η «Υπατία» μας φέρανε πάρα πολλά χιόνια κι όλοι, μικροί και μεγάλοι, βγήκανε έξω από τα σπίτια τους και παίζανε χιονοπόλεμο, φτιάχνανε χιονάνθρωπους και διασκέδαζαν.

Εκτός όμως απ’ όλα αυτά τα φανταστικά, υπήρχαν και κάποια άσχημα , όπως ο πάγος που παρέμεινε για πάρα πολλές μέρες, το πολύ κρύο, οι βουτιές και οι πτώσεις στο χιόνι που προκάλεσαν και πολλά ατυχήματα.

Ό,τι αρνητικό και να θυμηθούμε όμως, δεν ξεπερνάει τις ωραίες στιγμές που περάσαμε με τους φίλους μας και την οικογένειά μας…

ΜΑΡΙΑ

 

 

Το χιόνι είναι ένα από τα αγαπημένα καιρικά φαινόμενα πολλών ανθρώπων και ειδικά των παιδιών. Με το χιόνι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όπως να φτιάξεις χιονάνθρωπους, να κάνεις «αγγελάκια» ή να παίξεις χιονοπόλεμο…

Όταν χιόνισε, όλοι ήταν χαρούμενοι και μικροί και μεγάλοι βγήκαν έξω να παίξουν και να χαρούν με φίλους, συγγενείς, ακόμα και μόνοι τους! Σε όποια γειτονιά και να γύριζε το βλέμμα του κανείς, θα έβλεπε χαρούμενους ανθρώπους να παίζουν με το χιόνι. Κανείς δεν μπορούσε ν’ αντισταθεί στο κατάλευκο πέπλο που μας χάρισε η «Σοφία» και η «Υπατία»!

Απ’ την άλλη υπήρχαν και οι άσχημες στιγμές, όπως ατυχήματα, ζημιές, κρύο, πολλές καταστροφές και μάλιστα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στο τέλος θα πρέπει να βλέπουμε βέβαια τη θετική πλευρά των πραγμάτων και τη χαρά που μας πρόσφερε απλόχερα εκείνες τις ημέρες ο χιονιάς…

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 

 

 

 

 

Στις αρχές του 2019 η «Σοφία» και η «Υπατία» έφεραν στην πόλη μας πάρα πολλά χιόνια. Όλα σχεδόν τα παιδιά βγήκαν έξω να παίξουν χιονοπόλεμο και να κάνουν χιονάνθρωπους.  Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σχεδόν για μια βδομάδα κι έτσι μεγάλωσαν και οι διακοπές μας.

Βέβαια τα χιόνια έχουν και πολλά αρνητικά, αφού προκλήθηκαν πολλά ατυχήματα και καταστροφές, πολλοί άνθρωποι, αλλά και πολλά ζώα πάγωναν …

Όπως όλα τα άλλα  έτσι και οι χιονοπτώσεις έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

ΕΛΕΝΑΦΕΒΡ

Σχολιάστε

Top