ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

OLYMPUS

Αγαπητοί γονείς,
Το σχολείο ανοίγει και πάλι για να δεχθεί τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και να γεμίσει με τις χαρούμενες φωνές τους. Η κατάσταση όμως δεν είναι συνηθισμένη. Είμαστε μπροστά σε κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο. Καλούμαστε όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες, γονείς, να ανταπεξέλθουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί στ’ αλήθεια μπορούμε.
Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ,όπως μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μας εφιστούν ιδιαίτερα την προσοχή στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται καθώς και στην υγιεινή των χώρων και των ατόμων.
Έχοντας όλα αυτά υπόψη, σας ενημερώνουμε ότι:
Το σχολείο θα λειτουργεί μόνο με το πρωινό ωράριο χωρίς ολοήμερο πρόγραμμα και πρωινή υποδοχή. Στην πράξη: τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο το νωρίτερο 8.10 και αμέσως μπαίνουν στην τάξη. (Είναι η πρώτη φορά που θα δεχτούμε χωρίς παρατηρήσεις αργοπορημένους μαθητές.) Οι πόρτες θα κλειδώνουν στις 8.30 και θα ξεκλειδώνουν στις 13.15. Τα παιδιά θα σχολάνε κατά τμήμα.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ , ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ , ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ
Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί . Κάθε παιδί πρέπει να έχει το κολατσιό του και νερό για όλη την ημέρα καθώς οι βρύσες στο προαύλιο θα είναι κλειστές. Επίσης, απαγορεύεται να ανταλλάσσουν τα παιδιά μολύβια, σβήστρες κ.λ.π. γι’ αυτό φροντίστε να μη λείπει τίποτα από τις τσάντες τους.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων ισχύει όπως και πριν τον κορωνοϊό.
Καλό είναι κάθε παιδί να έχει μαζί του αντισηπτικό αν και το υπουργείο μάς έχει προμηθεύσει ικανό αριθμό αντισηπτικών για όλο το σχολείο.
Το ωράριο της καθαρίστριας αλλάζει έτσι ώστε το σχολείο να καθαρίζεται και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του και μετά το πέρας των μαθημάτων.
Η σχολική βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει αλλά, παρακαλούμε, να επιστρέψετε τα βιβλία που έχετε δανειστεί.
Ενημερώστε μας αν δεν επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο. Αν υπάρχει έστω υποψία ασθένειας, παρακαλούμε, κρατήστε τα στο σπίτι.
Το σχολείο δεν θα χρησιμοποιεί κάμερες την ώρα των μαθημάτων και στους απόντες μαθητές θα παρέχεται ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως τηλεκπαίδευση.
Μην πετάξετε τα σχολικά βιβλία, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, γιατί είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην επόμενη τάξη ή βαθμίδα.
Δεν έχουμε ακόμη οδηγίες για τον τρόπο που θα δοθούν οι τίτλοι προόδου ή σπουδών. Σίγουρα δεν θα λάβει χώρα καμιά εκδήλωση, εκδρομή ή οτιδήποτε άλλο.
Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, έχοντας λάβει υπόψη τις οδηγίες του υπουργείου και του ΕΟΔΥ και βάζοντας σαν προτεραιότητα την υγεία όλων, εκπαιδευτικών και μαθητών, αποφασίσαμε να λειτουργήσει το σχολείο χωρισμένο σε δύο γκρουπ. Τα διαλείμματα θα είναι καλύτερα ελεγχόμενα με τον μισό αριθμό παιδιών στην αυλή. Φυσικά, ο χώρος της αυλής θα είναι χωρισμένος και οριοθετημένος ώστε να κρατούνται οι αποστάσεις. Κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο υποτμήματα με κριτήριο πρώτα αλφαβητικό, στη συνέχεια την ύπαρξη αδελφών στο ίδιο ωράριο και κατόπιν ιδιαιτερότητες του τμήματος.
Το πρώτο γκρουπ έχει ωράριο ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ την πρώτη εβδομάδα και ΤΡΙΤΗ , ΠΕΜΠΤΗ την επόμενη, το δεύτερο γκρουπ αντίστροφα, ΤΡΙΤΗ , ΠΕΜΠΤΗ την πρώτη εβδομάδα και ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ την επόμενη.
Προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά σας και παιδιά μας. Ας βοηθήσουμε όλοι να τα βγάλουμε πέρα και να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.
Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από:
Το Ενδέκατο Βήμαhttps://schoolpress.sch.gr/11dimgian .

Με τιμή,
Ο σύλλογος διδασκόντων του 11ουΔημ. Σχ. Γιαννιτσών

Σχολιάστε

Top