Μάκαρον

           ΥΛΙΚΑ:

Για το μάκαρον:

  • 120 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σερβίρισμα:

  • 300 γρ. γκανάς, σοκολάτας
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τα μάκαρον:

  • Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Περνάμε το μείγμα από μία σίτα. Αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα περνάμε ξανά από το μπλέντερ και μετά από τη σίτα. Δεν θέλουμε μεγάλα κομμάτια στο μείγμα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 5 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Με μία μαρίζ παίρνουμε τη μισή μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε στον κάδο με την υπόλοιπη μαρέγκα την σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.
  • Στο ένα μπολ βάζουμε το κίτρινο χρώμα, στο άλλο μπολ βάλουμε το κόκκινο χρώμα και το τρίτο μπολ το αφήνουμε άσπρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάρει χρώμα όλο το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τα μείγματα σε τρεις διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής.
  • Στρώνουμε σε δύο ταψάκια από ένα φύλλο σιλικόνης (silpat) και σχηματίζουμε με τα κορνέ τα μάκαρον. Χτυπάμε λίγο τα ταψάκια για να ισιώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ώστε να κάνουν κρούστα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

Για το σερβίρισμα:

  • Βάζουμε τις μαρμελάδες και τη γκανάς σε τρία κορνέ. Βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι από το μάκαρον από μία γεύση και καπακώνουμε με ένα άλλο κομμάτι ώστε να κάνουμε ένα σάντουιτς.
  • Για τη γκανάς βάζουμε σε ένα μπολ 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. κουβερτούρα και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μάκαρον και σερβίρουμε.
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης