Η ιστορία της πίτσας

Η ιστορία της πίτσας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, όπου οι άνθρωποι έψηναν πλακέ ζύμες, και κορυφώνεται στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου πήρε τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Στην Ιταλία η πίτσα στην Ιταλία συνηθίζεται να τρώγεται με ζύμη, ντομάτα, το παραδοσιακό τυρί μοτσαρέλα, ελαιόλαδα και βασιλικό.

Η ιστορία της πίτσα μαργαρίτα ξεκίνησε  όταν ο βασιλιάς Ουμβέρτος Ά και η βασίλισσα Μργαρίτα της Σαβοίας το 1889επισκέυθηκαν την Νάπολη. Ο διάσημος πιτσαδόρος Raffaele Esposito κλήθηκε να τους σερβίρει. Δημιούργησε μια ειδική πίτσα με τα χρώματα της ιταλικής σημαία κόκκινο ντομάτες, λευκό μοτσαρέλα και πράσινο φρέσκο βασιλικό.