Σνίτσελ – γερμανική συνταγή

Επιμέλεια: Δημήτρης Γ.

Μερικές πληροφορίες για το σνίτσελ:

Σνίτσελ  αποκαλούμε το παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, που είναι διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας προέρχεται συνήθως από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο κ.α.
Υλικά
•4 κομμάτια χοιρινό τρανς (αρκετά μεγάλο κομμάτι) 170γρ.
•Αλάτι
•Πιπέρι
•1/2 φλ. αλεύρι
•2 αυγά χτυπημένα
•1 φλ. πάνκο (τριμμένη κόρα ψωμιού)Εικόνα1
•Για το τηγάνισμα: Ηλιέλαιο
•Για το συνοδευτικό:
•8 κομμένες πατάτες
•Ηλιέλαιο
•Αλάτι
Εκτέλεση
•Για το σνίτσελ:
•Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χτυπημένο κρέας και από τις δυο πλευρές.
•Σε 3 φαρδιά μπολ, βάζουμε χωριστά το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το πάνκο.
•Βουτάμε ένα ένα κομμάτι κρέας πρώτα στο αλεύρι να ντυθεί.
•Μετά τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
•Βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και αφού στάξει το περιττό αυγό, βουτάμε στο πάνκο να πάει παντού γύρω γύρω και να καλυφθεί τελείως.
•Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει, αφού βράσει το ρίχνουμε και περιμένουμε 7-8 λ.
•Για το συνοδευτικό:
•Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει, αφού βράσει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε 5-7 λ.
•Τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε για 2 λ. και μετά ρίχνουμε το αλάτι.
Σερβίρουμε σε ένα πλατύ πιάτο μαζί με σως μαγιονέζας ή όποια άλλη μας αρέσει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης