Συνταγή βουλγαρικής σφολιάτας Banitsa

Επιμέλεια: Ορέστης Δ.

Η μπανίτσα με τυρί κότατζ  είναι ένα βουλγαρικό πιάτο. Συνήθως παρασκευάζεται από ένα ειδικό είδος ζύμης, το λεγόμενο βύθισμα, που είναι πολύ λεπτή στη δομή και λεπτή στη γεύση.

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι σίτου κοσκινισμένοbolgarskaya-banica
1 αυγό
μισό ποτήρι νερό
αλάτι για γεύση

Για γέμιση:

μισό κιλό λιπαρό τυρί κότατζ 9%
2 αυγα
Αλάτι για γεύση

Για κρέμα:

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 10%

2 αυγα

Εκτέλεση: 

Κοσκινίζουμε την απαιτούμενη ποσότητα αλευριού με ψιλή σήτα απευθείας πάνω στο ξύλο κοπής στο οποίο θα ζυμώσουμε τη ζύμη. Σχηματίζουμε ένα είδος λόφου από αλεύρι. Στη μέση φτιάχνουμε ένα χωνί στο οποίο θα τοποθετήσουμε τα υλικά.

Σπάμε το ένα αυγό σε εσοχή και προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Προσθέστε λίγο λίγο νερό, ζυμώνοντας απαλά τη ζύμη: ανακατέψτε τα προϊόντα στη μέση με τα δάχτυλά σας, προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι από τις άκρες.

 Το ζυμώνετε μέχρι να σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας.

Θα ανοίξουμε τη ζύμη σε μια πετσέτα. Πασπαλίζουμε τη λινή πετσέτα με κοσκινισμένο αλεύρι και απλώνουμε τη ζύμη πάνω της. Το τυλίγουμε με τον πλάστη σε μια στρώση πάχους 1-1,5 εκ.

Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Πηγή: too-pizza.ru/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης