Nalysnyky – Ουκρανικές κρέπες

Επιμέλεια: Νικολέτα Δ.

Υλικά για τις κρέπες:

2 αυγά
500 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας λάδι φυτικόphoto (2)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση: 
30 γραμμάρια καρύδια
500 gr τυρί Cottage
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας μέλι

Για τη σάλτσα μούρων: 
300 gr κατεψυγμένα διάφορα είδη μούρων
3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Για να προετοιμάσετε τη ζύμη για τις κρέπες: Χτυπήστε τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε το φυτικό λάδι και το γάλα και χτυπήστε καλά.

Όταν το υγρό μείγμα αναμειχθεί καλά, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε σταδιακά λίγο-λίγο το αλεύρι που θα το έχετε κοσκινίσει για να μη σβολιάσει. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε ένα απαλό και λείο χυλό.

Τώρα που ετοιμάσατε τη ζύμη, βάλτε το τηγάνι σας σε μέτρια θερμοκρασία και απλώστε φυτικό λάδι σε όλη την επιφάνεια. Ρίξτε μία μικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι και γυρίστε κουνώντας το τηγάνι μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια με ένα λεπτό ομοιόμορφο στρώμα μαγειρέψτε την κρέπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να ροδίσει Γυρίστε την κρέπα με μία σπάτουλα και μαγειρέψτε για μισό λεπτό ακόμη συνεχίζεται αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Αφού ψ
ηθούν όλες οι κρέπες και τις βάλετε στην άκρη, προετοιμάζετε τη γέμιση. Για τη γέμιση βάλτε τα καρύδια στο μπλέντερ και κόψτε τα σε χοντρά κομματάκια. Προσθέστε το τυρί Cottage και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά όταν είναι έτοιμη, αφήστε τη γέμιση στην άκρη.
Για να ετοιμάσετε την σάλτσα μούρων βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και βάλτε μέσα τα μούρα και το χυμό του πορτοκαλιού μόλις τα μούρα αρχίζουν να σιγοβράζουν μειώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήστε να σιγοβράζουν για 5 λεπτά ή μέχρι τα μούρα να αποκτήσουν τη συνοχή σάλτσας στο τέλος αφήστε τη σάλτσα όταν τελειώσετε στην άκρη.

Πάρτε τις κρέπες σας και αρχίστε να τις γεμίζετε για να δώσετε τις κρέπες..nalysnyky σχήμα φακέλου απλώστε ένα ομοιόμορφο στρώμα από το μείγμα του τυριού cottage ξεκινώντας από το πάνω τέταρτο της κρέπας και στη συνέχεια διπλώστε τη δεξιά και την αριστερή πλευρά της κρέπας προς το κέντρο. Πάρτε το πάνω τέταρτο ή την κρέπα με την γέμιση και τυλίξτε τη.

Τέλος ρίξτε τη ζεστή σάλτσα μωρό σε όλες τις κρέπες nalysnykys και σερβίρετε με αποξηραμένα βερίκοκα οι σταφίδες. Αυτό ήταν τώρα μπορείτε να απολαύσετε λίγο από τη γεύση της Ουκρανίας.

Πηγή: cookpad.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης