Πένες αραμπιάτα – Ιταλία

Επιμέλεια: Στέλλα Β.

Η Αραμπιάτα είναι ένα εξαιρετικό λαϊκό πιάτο της κουζίνας πόβερα του Λάτσιο, της περιοχής γύρω απ’ τη Ρώμη. Το όνομα Arrabbiata σημαίνει «θυμωμένες» στα Ιταλικά, εκφράζοντας ιδανικά τον πικάντικο χαρακτήρα του πιάτου με την κόκκινη σάλτσα.

Υλικά:

  • 500 γρ πέννες
  • 3-4 πιπεριές τσιλι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένοπενες1
  • 1 κγ ζάχαρη, 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασε ( 400 γρ)
  • 200 γρ νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι -Πιππέρι
  • Παρμεσάνα και φύλλα Βασιλικού προαιρετικα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό το αλατιζουμε και βράζουμε τις πένες μας 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τσίλι μας και το σκόρδο και το τσιγαριζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοταρισμα. επόμενο με βήμα είναι να προσθέσουμε την κονκασε ντομάτα μας και το νερό και να αφήσουμε την σάλτσα μας να πάρει μια βράδυ. Σουρωνουμε τις πέννες μας και όπως είναι ζεστές τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα τε την καυτερή σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλα για 1-2 λεπτά και οι θυμωμένες πεννες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.. Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και φρέσκα φύλλα βασιλικού που θα δώσουν μια έξτρα γεύση Ελπίζουμε να την απολαύσετε. Καλή σας όρεξη!

Πηγή: Margo Tzo

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης