Make a wish

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ  του σχολείου μας

Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις.

Γνωρίζατε ότι η εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού που νοσεί από σοβαρή ασθένεια, έχει τη δύναμη να το κάνει να πιστέψει ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και το πιο σπουδαίο, να γίνει καλά;

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια . Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνει φέτος το πρόγραμμα που αφορά σε ένα χάρτινο Αστέρι το οποίο διατίθεται με τη συμβολική δωρεά των €2.

Τα τελευταία χρόνια, παραμονές Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σχ. Αμπελώνα αγοράζουμε το αστέρι της Ευχής δίνοντας το μικρό αντίτιμο της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να συμβάλλουμε στο να πραγματοποιηθεί η ευχή κάθε παιδιού που βρίσκεται σε θεραπεία.

Φέτος , με μεγάλη συγκίνηση, το σχολείο μας  έλαβε  από το Make –A –Wish Ελλάδας το πιστοποιητικό υιοθεσίας του μικρού Νικόλα, 9 ετών, ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία Becker. Με την μικρή μας συνεισφορά   η ευχή του , να πάει στην Disneyland, θα γίνει  πραγματικότητα.

Γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.

Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.

 

Στις 6 Μαρτίου 1997, εκπληρώθηκε η πρώτη ευχή παιδιού στην Ελλάδα, του Ανδρέα :
«Όταν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά έρχεται πιο κοντά.»  Ανδρέας, 10 ετών