EUROPE IS A WOMAN

images (2)

Από τις μαθήτριες Α” Οικονομίας του ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών Ελένη Παυλόγλου και Τατιάνα Συμεωνίδου

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

  Ίσως πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι η σταδιοδρομία και τα παιδιά είναι έννοιες ασυμβίβαστες, όμως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μητρότητα και την καριέρα, και να έχει φτάσει να είναι η  πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

61075-interview-mit-der-bundesarbeitsministerin-ursula-von-der-leyen

    Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την πολιτική, ως κόρη γνωστού πολιτικού, και υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης. Ως υπουργός Οικογένειας διέθεσε ένα σημαντικό ποσό για την δημιουργία παιδικών σταθμών και θεσμοθέτησε τη δίμηνη άδεια πατρότητας. Ως υπουργός Εργασίας τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των όρων μετανάστευσης του εργατικού δυναμικού στην Γερμανία, υπέρ της εισαγωγής του κατώτατου μισθούυπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και υπέρ της ποσόστωσης στην συμμετοχή γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια επιχειρήσεων. Ως η πρώτη υπουργός Άμυνας της Γερμανίας αποφάσισε   να μην φορέσει μαντήλα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Σαουδική Αραβία τονίζοντας ότι σέβεται τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε χώρας που επισκέπτεται, ωστόσο  καμία γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να φορέσει μαντήλα καθώς το δικαίωμα επιλογής της ενδυμασίας είναι κοινό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

αρχείο λήψης (2)

     Ο Τύπος την αποκαλεί «Χίλαρι της Γερμανίας» καθώς εμπνέεται από την επικοινωνιακή της μαεστρία, το ενδυματολογικό της στυλ, την κόμη αλλά και τις πολιτικές της απόψεις.

    Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φημίζεται για τις επικοινωνιακές της δεξιότητες. Για τις ανάγκες τηλεοπτικού σόου στη γερμανική τηλεόραση, δεν δίστασε να μπει μέσα σε κάδο ανακύκλωσης κι ας φόραγε ψηλοτάκουνες γόβες και φόρεμα ενώ δεν δίστασε επίσης να αφεθεί στα στιβαρά χέρια του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού, Χιου Τζάκμαν, ποζάροντας χαμογελαστή στο φακό. Είναι από εκείνες τις γυναίκες που αποδεικνύουν περίτρανα ότι όταν θέλουν, μπορούν να συνδυάσουν καριέρα και μητρότητα. Η ίδια άλλωστε έχει ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά επτά παιδιά!

images

ΡΟΜΠΕΡΤΑ ΜΕΤΣΟΛΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η Ρομπέρτα Μέτσολα Τεντέσκο Τρίκκας με καταγωγή από τη Μάλτα κατέχει τη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έγινε η πρώτη Μαλτέζα που εκλέχθηκε στη θέση αυτή, η νεότερη αφού είναι μόνο 43 ετών, καθώς και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2002. Είναι επίσης δικηγόρος με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο, υπέρμαχος της αίτησης ασύλου στην ΕΕ και υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου.

αρχείο λήψης (2)

Η Μέτσολα ασχολήθηκε  με την πολιτική στη διάρκεια της φοίτησής της στο πανεπιστήμιο όπου τέθηκε  μια πολύ θεμελιώδης ερώτηση: Θέλετε η Μάλτα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή πρέπει να μείνει εκτός; Εκείνη τάχθηκε  με την πλευρά που ήταν υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2003 η Μάλτα, επέλεξε να ενταχτεί την ΕΕ, με ισχνή πλειοψηφία. Για τη Μέτσολα η ΕΕ δεν είναι ένα ακόμη πόστο, αλλά το πάθος της καθώς πιστεύει ότι είναι ο θεσμός που μπορεί να στεγάσει και να εκπροσωπήσει τις ευρωπαϊκές αξίες. Της ρε σχεδόν δέκα χρόνια για να γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια, όπως παραδέχεται η ίδια.αρχείο λήψης

Η Μέτσολα είναι παντρεμένη με τον Φινλανδό Ούκο Μέτσολα. Μάλιστα, στις ευρωεκλογές του 2009, το ζευγάρι ήταν από κοινού υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκείνη ως εκπρόσωπος της Μάλτας κι εκείνος της Φινλανδίας, αλλά δεν εξελέγη κανένας από τους δύο.

Πρωτίστως όμως είναι μητέρα τεσσάρων ανήλικων αγοριών και στο λογαριασμό της στο Twitter συστήνεται απλώς ως «μαμά».

 images

 

 

 

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ είναι η νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας που είναι αρμόδια για το  ευρώ και τη νομισματική πολιτική των χωρών που ανήκουν στη ζώνη του ευρώ. Στο παρελθόν  υπήρξε Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικό Ταμείου και Υπουργός Οικονομίας, Υπουργός Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και Υπουργός Εμπορίου στη Γαλλία. Υπήρξε επίσης η πρώτη γυναίκα που ως Υπουργός Οικονομικών συμμετείχε σε συνδιάσκεψη των G8, δηλαδή των 8 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη. Το 2012 το  περιοδικό Time τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως.

lagarde66

Η Κριστίν Λαλουέτ, όπως ήταν το αρχικό επώνυμό της, μεγάλωσε σε ακαδημαϊκό περιβάλλον αφού και οι δύο γονείς της ήταν καθηγητές πανεπιστημίου. Ασχολήθηκε με τη συγχρονισμένη κολύμβηση καταφέρνοντας να μπει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε ηλικία μόλις 15 ετών κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα.

Σπούδασε Νομική στο  Παρίσι και ειδικεύτηκε στο εργατικό δίκαιο. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος  και γρήγορα έγινε μέλος σε ένα από τα κορυφαία δικηγορικά γραφεία παγκοσμίως. Ειδικεύτηκε σε ζητήματα εργατικού δικαίου. Στην 25ετή της καριέρα ως δικηγόρος έφτασε το 1999 στην προεδρία της εταιρείας παραμένοντας στη θέση αυτή μέχρι το 2004.Το 2004, ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ της απένειμε το μετάλλιο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

unnamed_22_3

Αν κάτι χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις της Λαγκάρντ, αυτό είναι η δύναμη της πολυτέλειας. Όλοι παραδέχονται ότι ντύνεται πολύ κομψά ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τις επιλογές της, πολλές φορές όμως τη βλέπουμε να επιλέγει και αντισυμβατικό ντύσιμο σε δημόσιες και ιδιωτικές της εμφανίσεις.

Σχολιάστε

Top