Διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα

abervf

aberwf2

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  : 27-11-2014
Μετά από τα ατελείωτα και κουραστικά διαγωνίσματα των μαθητών, οι καθηγητές κατάφεραν και αποφάσισαν τα τμήματα Β1, Β4 και Γ1 με την επίβλεψη των καθηγητριών Βιολέτας Ρέλλου, Ειρήνης Γκότση, Ευγενίας Θεοδωράτου και Μαργαρίτας Μπάκουλη, να πραγματοποιήσουν μια υπέροχη εκπαιδευτική εκδρομή στο πλωτό μουσείο Αβέρωφ στο Φάληρο και στο Πλανητάριο!Φτάνοντας στο θωρηκτό Αβέρωφ ξεκινήσαμε την ενδιαφέρουσα ξενάγηση μας βλέποντας το μέρος όπου έτρωγαν οι ναύτες κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Στη συνέχεια, μάθαμε για τον οπλισμό του, τον τρόπο επικοινωνίας των ναυτών και από τι αποτελείται, βλέποντας τα όλα αυτά σε ψηφιακή μορφή. Με τη βοήθεια δύο έμπειρων ξεναγών περιηγηθήκαμε στο θωρηκτό και είδαμε κάποια από τα δωμάτια των ναυτικών. Σε διάφορα τμήματα του πλοίου υπήρχαν κρεμασμένοι στους τοίχους πίνακες και διάφορες πληροφορίες για το τότε μεγαλύτερο πλοίο των Βαλκανικών Πολέμων. Εκεί κοντά όμως επισκεφθήκαμε και το πλοίο «Βέλος» που αποτελεί μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα, καθώς και την περίφημη αθηναϊκή τριήρη «Ολυμπιάδα»

Έπειτα από την ξενάγησή μας στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης πήγαμε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Εκεί παρακολουθήσαμε στο πλανητάριο την ταινία «Το μυστήριο της ζωής» προσφέροντας στα παιδιά μια υπέροχη τρισδιάστατη στιγμή. Ένιωθες σαν πρωταγωνιστής της ταινίας καθώς την θαύμαζες, με εικόνες της φύσης, ζώων (θαλάσσιων και υπαίθριων) και την δημιουργία του κόσμου. «Το Μυστήριο της Ζωής» πραγματεύεται την εμφάνιση της ζωής στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου οδηγώντας στην εντυπωσιακή ποικιλομορφία όλων των ειδών ζωής του πλανήτη μας.

Κάνοντας αυτή την όμορφη εκδρομή μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα και ξεφύγαμε για λίγο από τα μαθήματα. Πιστεύουμε πως το σχολείο μας θα διοργανώσει κι άλλες τέτοιες εκδρομές έχοντας στο νου του τη χαλάρωση των μαθητών και την εκπαίδευσή τους.

Από τις μαθήτριες του τμήματος Β1

Καγκίδου Δήμητρα

Ασημακοπούλου Παναγιώτα

 

 

 

Σχολιάστε

Top