Αντί προλόγου…Της Ολυμπιάννας Λαζανά

oly

Είχα πέρσι την μεγάλη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσά σας, στο 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου, προσπαθώντας να επιλύσω τις απορίες σας και τους προσωπικούς σας προβληματισμούς , μέσα από τις ατομικές μας συνεδρίες και μέσα από τις ομάδες- για κάποιους από εσάς.
Για όσους δεν γνωρίζετε πέρσι ήταν η πρώτη φορά στον χώρο της εκπαίδευσης που μπήκε ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία, γεγονός που αναμενόταν εδώ και χρόνια. Η κρίση λοιπόν ανάμεσα στις δυσκολίες που έφερε, έφερε ουσιαστικά και έναν νέο θεσμό- τον ψυχολόγο στο σχολείο! (Θεωρώ πως έχει ήδη καθιερωθεί καθώς είναι ζήτημα ημερών να βγουν προκηρύξεις για ψυχολόγους στα σχολεία..) Δόθηκε έτσι, σε πολλούς από σας η δυνατότητα να εμπιστευτείτε σε κάποιον ειδικό τις προσωπικές σας ανησυχίες και ίσως να απαντήσετε σε πολλά θέματα που σας βασάνιζαν. Σε άλλους, μέσα από τις ομάδες που κάναμε, δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξετε ιδέες, συναισθήματα, γνώση, και ενδεχομένως να κάνετε και κάτι διαφορετικό από αυτά που συνιστούν την καθημερινή ζωή του σχολείου!
Το ενδιαφέρον σας για την επιστήμη της Ψυχολογίας, σε συνδυασμό με το προσωπικό ενδιαφέρον και τις προτάσεις καθηγητών του σχολείου σας είχαν σαν αποτέλεσμα την στήλη αυτή Ψυχολογίας στο ηλεκτρονικό περιοδικό ‘ΤΟ ΠΡΩΤΟ’.
Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας και εύχομαι σε όλους μας…. Καλή αρχή!!!
Ολυμπιάννα

(Η Λαζανά Ολυμπιάννα σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο(Αθήνα) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paul-Valery III του Μονπελιέ της Γαλλίας. Εργάζεται ως ψυχολόγος.)

Σχολιάστε

Top