Energy bars για μικρούς και μεγάλους!

Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μήλα ή 1 μήλο και 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 1/4 φλιτζ. γάλα
- 1 αυγό
- 2 φλιτζ. δημητριακά ολικής
- 2 φλιτζ. αλεύρι ολικής (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή/και σταφίδες
- 1 κουτ. γλ. σόδα
- κανέλλα (όση θέλετε)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα δημητριακά στο multi και αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια (όχι τελείως σκόνη).
- Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα (ή το μήλο και τα καρότα) στο χοντρό τρίφτη.
- Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα δημητριακά, το τριμμένο μήλο, το αλεύρι, την σόδα και την κανέλλα.
- Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνουμε τα αμύγδαλα (ή τις σταφίδες, αν προτιμάμε) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί (το μεγάλο ταψί του φούρνου) και με τα χέρια στρώνουμε τη ζύμη σε χοντρούτσικο φύλλο και το χαράζουμε σε μικρές μπάρες.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα περίπου.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και κόβουμε αμέσως με κοφτερό μαχαίρι τις μπάρες και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
πηγή: https://www.sintagespareas.gr
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.