Ο αυθεντικός χριστουγεννιάτικος κορμός
Για τη συνταγή θα χρειαστείτε
- 180 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 3κουτάλια σούπας ζεστό δυνατό γαλλικό καφέ
- Ένα κουτάλι σούπας ρούμι
- 6 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- ¼ λίτρου κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Τεμαχίστε τη σοκολάτα και λιώστε Μπαιν Μαρί.
- Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά.
- Σπάστε και χωρίστε τα αυγά. Χτυπήστε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα προσθέστε τα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος καλά βουτυρωμένο.
- Ψήστε 12 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος του ψησίματος αναποδογυρίστε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα για να κρυώσει
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος , παγωμένη στο μίξερ . Ρίξτε τη ζάχαρη και το ρούμι.
- Αφαιρέστε το χαρτί από το παντεσπάνι, αδειάστε και απλώστε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα της κρέμας γάλακτος .
- Τυλίξτε το γλυκό αρχίζοντας από τη μία πλευρά. Χρησιμοποιήστε την πετσέτα για να το σηκώσετε και μόλις το σηκώσετε και το τυλίξετε κόψτε λοξά τις άκρες.
- Κοσκινίστε με κακάο όλη την επιφάνεια.
- Βάλτε το γλυκό σε πιατέλα και στολίστε το με χριστουγεννιάτικα στολίδια . Διατηρείστε το γλυκό σε δροσερό μέρος μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος .
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.