Ο αυθεντικός χριστουγεννιάτικος κορμός

Χωρίς τίτλο

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε

  • 180 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3κουτάλια σούπας ζεστό δυνατό γαλλικό καφέ
  • Ένα κουτάλι σούπας ρούμι
  • 6 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • ¼ λίτρου κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίστε τη σοκολάτα και λιώστε Μπαιν Μαρί.
  2. Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά.
  3. Σπάστε και χωρίστε τα αυγά. Χτυπήστε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα προσθέστε τα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα
  5. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος καλά βουτυρωμένο.
  6. Ψήστε 12 με 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος του ψησίματος αναποδογυρίστε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα για να κρυώσει
  7. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος , παγωμένη στο μίξερ . Ρίξτε τη ζάχαρη και το ρούμι.
  8. Αφαιρέστε το χαρτί από το παντεσπάνι, αδειάστε και απλώστε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα της κρέμας γάλακτος .
  9. Τυλίξτε το γλυκό αρχίζοντας από τη μία πλευρά. Χρησιμοποιήστε την πετσέτα για να το σηκώσετε και μόλις το σηκώσετε και το τυλίξετε κόψτε λοξά τις άκρες.
  10. Κοσκινίστε με κακάο όλη την επιφάνεια.
  11. Βάλτε το γλυκό σε πιατέλα και στολίστε το με χριστουγεννιάτικα στολίδια . Διατηρείστε το γλυκό σε δροσερό μέρος μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος .

 

Σχολιάστε

Top