«Κορινθιακός,η δική μας θάλασσα»:Επίσκεψη στον Ναυτικό Όμιλο Κιάτου

omilos1

omilosΤην Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 η περιβαλλοντική ομάδα των τμημάτων Β3 και Β4 στα πλαίσια του προγράμματός τους

 << Κορινθιακός, η δική μας θάλασσα >> επισκέφθηκε τον Ναυτικό Όμιλο Κιάτου, όπου πραγματοποιείται η δράση του ΚΠΕ Σικυωνίων σχετικά με τον Κορινθιακό.

Η άφιξή μας στον Ναυτικό Όμιλο έγινε περίπου στις 9.15. Μετά το θερμό καλωσόρισμα των υπεύθυνων του ΚΠΕ Σικυωνίων, ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος , στόχος του οποίου ήταν να γνωρίσουμε τον κόσμο της θάλασσας του Κορινθιακού και τη σημασία της. Ακολούθησε συζήτηση , παρουσίαση  ενός μικρού ιστιοπλοϊκού σκ και της λειτουργίας του, καθώς και μια δραστηριότητα  εκμάθησης ναυτικών κόμπων.

Στο διάλειμμα  του προγράμματος έγινε κοπή πίτας των τμημάτων Β3 και Β4 από τον διευθυντή μας, κο Νανόπουλο  Γεώργιο.

Στη συνέχεια με τη συνοδεία των υπεύθυνων του περιβαλλοντικού κέντρου  βγήκαμε έξω στη εκεί παραλία, όπου έχει διαμορφωθεί σε μικρά φυσικά λιμανάκια. Εκεί  μας χώρισαν σε τρεις ομάδες

( δελφίνια, γλάροι, κοράλλια  ) και κάθε ομάδα  με τον δικό της υπεύθυνο εργάστηκαν στον τομέα τους και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας. Στο τέλος οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες που επεξεργάστηκαν. Γύρω  στις  13.00 αναχωρήσαμε από τον ΝΟΚ και η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μια στάση για φαγητό στην παραλία του Κιάτου, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία για άλλη μια φορά να απολαύσουμε την ομορφιά της θάλασσάς μας.

Η επίσκεψή μας στο ΚΠΕ Σικυωνίων υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. Μας βοήθησε  μέσα από την παρουσίαση και τις βιωματικές δράσεις  να γνωρίσουμε  καλύτερα τον κόσμο της θάλασσας του Κορινθιακού, να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη  δραστηριότητα στα θαλάσσια οικοσυστήματα , να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των κινδύνων που απειλούν τη θάλασσα και κυριότατα να διαμορφώσουμε θετικές στάσεις σε κάθε μορφή προστασίας  και διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αρχηγός περιβαλλοντικής ομάδας : Μπάκουλη Μαργαρίτα(ΠΕ04)

Συμμετέχοντες καθηγητές :   Νανόπουλος Γεώργιος( ΠΕ04), Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου

Παπαντωνίου Γεωργία (ΠΕ02),    Τριανταφύλλλου Αντιγόνη(ΠΕ06). 

omilos3
omilow5omilos4

Σχολιάστε

Top