Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική

White_Tower_in_Thessaloniki

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ –ΜΑΡΙΑ ΡΟΘΩΝΗ,Γ4

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή  και μετά από πολύ κόπο και δουλειά καταφέραμε να διοργανώσουμε μία τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική,στα πλαίσια του προγράμματος «Παραδοσιακοί οικισμοί-Αρχιτεκτονική τοπίου«. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο κ.Διευθυντής, Νανόπουλος Γεώργιος, αρχηγός του προγράμματος ,η κα Βλάχου Μαρία,Θεολόγος και ο κος Πανταζής Γεώργιος,Φυσικός. Αφιερώσαμε την πρώτη μέρα της αναχώρησης μας στην ξεκούραση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Την δεύτερη μέρα κάναμε το γύρο της Χαλκιδικής . επισκεφτήκαμε εκκλησίες αλλά και μέρη που άξιζε τον κόπο να θαυμάσουμε να απολαύσουμε  και να αποτυπώσουμε. Μία από αυτές ήταν η Αρναία που θαύμασα και αξιολόγησα περισσότερο. Η πλατεία ήταν μεγάλη, καλοσυντηρημένη. Υπήρχε διαφορετική τεχνική κατασκευής και ποικιλία χρωμάτων στα κτίσματα.

Εισχωρώντας μέσα στα στενά  πέτρινα δρομάκια η αισθητική του τοπίου ήταν άψογη και δελεαστική Τα κτίρια (κυρίως σπίτια )χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα. Τα μεγάλα αρκετά ταλαιπωρημένα ξύλινα και  πέτρινα σπίτια είχαν πάνω χρονολογική επιγραφή για το πότε κατασκευάστηκαν. Ποτέ δεν είχα αντικρύσει τέτοια παλιά κτίσματα  και πραγματικά είναι από τις εικόνες που θα φέρνω στο νου μου στο άκουσμα της Χαλκιδικής

Επί πλέον νοιώθω μια ευγνωμοσύνη ανακούφιση και περηφάνεια καθώς ειδικά προγράμματα και οργανώσεις τα συντηρούν και έτσι επιτρέπεται στον κόσμο να μπεί μέσα να τα εξερευνήσει που σε συνδυασμό με τα άγρια χόρτα τα πετρώματα  και τις καλλιέργειες  δημιουργούν ένα όμορφο τοπίο.

Εντύπωση μου έκανε η ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου .

Αγάπησα πολύ ένα μαγαζάκι μια μικρή επιχείρηση μελιού. Υπήρχαν όλα τα είδη μελιού σε όλα τα μεγέθη μέσα σε βαζάκια. Ο υπεύθυνος μας ανέλυσε την διαδικασία με την οποία παράγεται το μέλι και μας παρουσίασε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται. Περιπλανηθήκαμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία παρατηρώντας τους βιαστικούς περαστικούς  απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη τρίτη μέρα της εκδρομής μας και τραβήξαμε άπειρες φωτογραφίες με φόντο το θεόρατο  πολυσυζητημένο Λευκό Πύργο. Δεν περίμενα να ήταν τόσο μεγάλος και δελεαστικός. Θαυμάσαμε τα εκθέματα του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα. Παρατηρήσαμε τις μινιατούρες που αντιπροσωπεύουν κάποια τοπία που πραγματοποιήθηκαν μάχες και παρακολουθήσαμε βίντεο που εξιστορούσε με κάθε λεπτομέρεια γεγονότα και καταστάσεις. Και κάπου το εκπαιδευτικό κομμάτι αυτής της υπέροχης εκδρομής έχει λάβει τέλος.Η εκδρομή αυτή ήταν υπέροχη από τις ωραιότερες που έχω ζήσει και θα την θυμάμαι πάντα.

Έχω όμορφες εντυπώσεις  τόσο από το εκπαιδευτικό κομμάτι όσο  και από το ψυχαγωγικό και αυτό φυσικά οφείλεται στις ατέλειωτες προσπάθειες των καθηγητών και του Διευθυντή  αλλά  και κυρίως στην προθυμία τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όλοι δεθήκαμε και γίναμε φίλοι. Μια ωραία συντροφιά . Μια ωραία παρέα.

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΟΥΣΣΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΣΙΩΚΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

 Η επίσκεψη μας στους τόπους αυτούς μας άνοιξε τους ορίζοντές μας και μας διεύρυνε τις γνώσεις μας . θα μας μείνει στην μνήμη ως μια πολύ ευχάριστη εκδρομή αφού και διδαχτήκαμε και ψυχαγωγηθήκαμε.

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΖΑΜΑΛΗ ΦΩΤΗ, ΣΚΑΖΑ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΙΕΡΙΦΟΓΛΟΥ ΣΕΡΓΚΕΝ  

Στα μάτια όλων μας ξεχώριζε η ευχαρίστηση και η απόλαυση του ταξιδιού.

Επίσης ακούγαμε τις εντυπώσεις από τα άλλα παιδιά που ήσαν ευχάριστες και περιέγραφαν το πόσο ωραία πέρασαν. Όπως:

  Είμαστε μαγεμένοι από όλα που ζήσαμε και εντυπωσιασμένοι………..

                                                                                                            http://www.dimosaristoteli.gr/cos/sites/default/files/content_files/1/enterprise/3.alsos/enterAlsos1.jpg

 

 

Σχολιάστε

Top