Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως γονείς;

goneis
Α. Οι διαφωνίες που έχω με τη μητέρα μου, κάθε μέρα αυξάνονται. Γεγονός που είναι φυσιολογικό καθώς τα παιδιά θέλουν συνεχώς να ξεπερνούν τα όρια που θέτουν οι γονείς. Κάποια στιγμή η μητέρα μου με ρώτησε τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση της. Το
σκέφτηκα και συνειδητοποίησα πως η απάντηση είναι δύσκολη. Το να είσαι γονιός είναι σαν να ανεβαίνεις το ψηλότερο βουνό. Πρέπει να βρεις το μέρος που θα κατασκηνώσεις. Εκεί θα συναντήσεις τους υπόλοιπους ορειβάτες, θα πάρεις οξυγόνο και θα εγκλιματιστείς. Το σημείο αυτό είναι που θα σου επιτρέψει να φτάσεις κάποια στιγμή στην κορυφή.Οταν γίνω μητέρα θα προσπαθήσω να κατακτήσω αυτή την κορυφή, μεγαλώνοντας σωστά παιδιά. Θα φροντίζω να έχω χρόνο για αυτά, θα τους διδάξω κανόνες σωστής συμπεριφοράς, όρια, σεβασμό και αγάπη. Δεν θα ασκώ εξουσία πάνω τους, θα σέβομαι την ατομικότητά τους, με την προϋπόθεση όμως να κατανοήσουν πως πέρα από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις. Ξέρω πως μεταξύ μας θα υπάρχουν συγκρούσεις και διαφωνίες, γιατί θα ανησυχώ για την ασφάλειά τους και θα με θεωρούν υπερβολική.
Τελικά, κανείς δεν ξέρει πως να είναι καλός γονιός. Το ομορφότερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι να τους δείχνεις πως να προχωρούν παρακάτω μετά από ένα λάθος βήμα. Δες το απλά σαν έναν χορό. Βρες τον ρυθμό, πίστεψε στον εαυτό σου και άφησέ τον να επιλέξει τη διαφορετική κίνηση σε κάθε εναλλασσόμενη νότα!
                                                                                                             Κολκολάρη Αθηνά , Β2

Β. Κάποτε ο DaveWillisείπε πως δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς αλλά ούτε τέλεια παιδιά, υπάρχουν όμως πολλές τέλειες στιγμές στη διαδρομή. Η παραπάνω φράση εκφράζει ξεκάθαρα, ότι η πατρότητα είναι πολύ ωραία αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολη.Οι υποχρεώσεις ενός γονιού είναι πολλές και δύσκολες, οι ευθύνες δε ακόμα περισσότερες.

Όπως όλοι, έτσι και εγώ προσπαθώ να φανταστώ πως θα είμαι ο ίδιος ως γονέας, το οποίο μπορώ να πω δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ότι όλοι οι γονείς προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στα παιδιά τους. Έτσι και εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το πετύχω.

Θα φροντίσω να είμαι δίπλα τους στα πρώτα τους βήματα, για να τα βοηθήσω να σταθούν με σιγουριά στα πόδια τους. Με υπομονή και επιμονή θα προσπαθήσω να τους δείχνω το σωστό δρόμο για να χτίσουμε μαζί το μέλλον τους. Θα  προσπαθήσω να είμαι στοργικός πατέρας και να τους μάθω να επιλέγουν τους φίλους τους και να αποφεύγουν τις κακές παρέες, να προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους και να μην το βάζουν κάτω. Τέλος θα τους μάθω να σέβονται τον συνάνθρωπο τους. Θα προσπαθώ να επικοινωνώ μαζί τους και να συζητάμε όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Έχοντας μια ενωμένη και ευτυχισμένη οικογένεια με κοινό στόχο στη ζωή, πιστεύω πως θα καταφέρω να γίνω ένας καλός πατέρας.                                                                    Kαραβάς  Κων/νος , Β2

Σχολιάστε

Top