«Τα Φιλαράκια» (Friends) από τη Δέσποινα Κατσαρού

Η Ρέιτσελ το σκάει από το γάμο της και συναντάει τους φίλους της από τα σχολικά της χρόνια, μαζί με την τωρινή τους παρέα ,στο καφέ Central Perk και γρήγορα  γίνεται μέρος αυτής. Ο Τζόι ,ο Τσάντλερ , ο Ρος , η Ρέιτσελ, η Φοίβη και η Μόνικα, μένουν στο Μανχάταν και μέσα από την καθημερινότητα τους θίγουν ζητήματα ρατσισμού, φτώχειας και σχέσεων. Ενωμένοι προχωρούν στην δύσκολη μετάβασή τους στην ενήλικη ζωή και  την ανεξαρτησία από τους γονείς τους. Έρωτας, Φιλία και Καριέρα αντιμετωπίζονται πάντα με χιούμορ και αλληλεγγύη.

Πληροφορίες:

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1994 και το τελευταίο τον Μάιο του 2004. Συνολικά η σειρά έχει 236 επεισόδια.

Για τον τίτλο υπήρχαν αρκετές ‘‘διαμάχες’’. Αρχικά ο τίτλος που πρότειναν οι δημιουργοί στο NBC ήταν ‘‘Insomnia Café ’’. Έπειτα μετατράπηκε σε ‘‘Friends like us’’ και κατέληξε σε ‘‘Friends’’,  μεταφρασμένο σε εμάς ‘‘Τα Φιλαράκια ’’.

Οι πρόβες γίνονταν με παρουσία κοινού και δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι δημιουργοί άλλαξαν το σενάριο για να υπάρχει καλύτερη ‘‘επικοινωνία’’. Για αυτό τον λόγο απουσιάζουν και τα σεξιστικά αστεία και άλλα τηλεοπτικά κόλπα.

 Οι ηθοποιοί είναι οι εξής:

Κόρτνεϊ Κοξ ως Μόνικα

Τζένιφερ Άνιστον ως Ρέιτσελ

Λίζα Κάντροου ως Φοίβη

Ματ ΛεΜπλάνκ ως Τζόι

Μάθιου Πέρι ως Τσάντλερ

Ντέιβιντ Σουίμερ ως Ρος

Γνώμη:

‘‘Τα Φιλαράκια’’ είναι -κατά τη γνώμη μου- μία από τις καλύτερες κωμικές σειρές στα χρονικά της τηλεόρασης. Πιστεύω πως θα παραμείνει ως μια ‘‘κλασσική σειρά’’ για αρκετά χρόνια ακόμα, προβάλλοντας με ρεαλιστικό τρόπο διαφορετικές καταστάσεις, όπου δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αλλάζουν τόσο εύκολα.

Υπάρχει ένα ξεχωριστό χιουμοριστικό ύφος, διαφορετικό από άλλες σειρές. Το χιούμορ στα ‘‘Φιλαράκια’’ είναι έξυπνο και εμφανίζεται σε πετυχημένα σημεία.

Αν και τα αστεία είναι ωραία (από διάφορες απόψεις) υπάρχουν άτομα τα οποία μπορεί να μην τρελαίνονται στην ιδέα της συγκεκριμένης σειράς. Πιστεύω ότι ο εξονυχιστικός έλεγχος δεν είναι απαραίτητος, αλλά μια πιο χαλαρή και εύθυμη αντιμετώπιση για να απολαμβάνονται τα επεισόδια όπως τους αξίζουν.

Πηγές:

https://www.mixanitouxronou.gr/

https://el.wikipedia.org/wiki

https://www.star.gr/tv/seires/ta-filarakia-friends

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης