Πασχαλινά έθιμα στην Κεφαλονιά- Γ Τάξη

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε Πασχαλινά έθιμα του νησιού μας ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Έθιμα για πασχαλινά αυγά ΑΥΓΑ!!!!!!! Εργασίες με Πασχαλινά έθιμα από τους μαθητές της Γ τάξης ΣΑΚΑΝΤΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΙΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΥΔΙΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ TΣΙΩΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΡΑΜΑΤΟΣ

Εργασίες – βίντεο τάξη Ε1

Το δυναμό του ποδηλάτου->https://www.youtube.com/watch?v=MtaS_JEv-YI Πως στέλνω τις εργασίες μου->https://www.youtube.com/watch?v=dUtMg127uHU Πως φωτογραφίζω σωστά τις εργασίες μου->https://www.youtube.com/watch?v=S3afMl2m3Vw Βίντεο με εργασίες μαθητών στις πιθανότητες-> https://www.youtube.com/watch?v=YWLlhz5QtJY Επιμέλεια Χριστίνα Τσιμάρα (Τάξη Ε1)

Ελιά

Πατήστε εδώ να δείτε την εργασία μας (Τάξη Δ-Μπούρμπουλα Βασιλική, Αποστολάτου Γεωργία) comic για την σημασία της ελιάς και του ελαιόλαδου Παρακάτω βλέπετε μια συνταγή που φτιάχτηκε με το postermywall και έχει βάση το ελαιόλαδο.

Παλαιά επαγγέλματα

Ο γαλατάς Ο γαλατάς εργαζόταν στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι στα χωριά καθώς εκεί υπήρχε η δυνατότητα, εξ ανάγκης, για άμεση πώληση φρέσκου γάλακτος.

Η σημασία των κατοικίδιων

Τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της συντροφιάς και της αγάπης. Οι άνθρωποι ανταμείβονται με την αγάπη και την ευγνωμοσύνη ενός κατοικίδιου το οποίο μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη και ανιδιοτελής συντροφιά. Μέρος της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα είναι οι ευθύνες που εμπεριέχονται έχοντας κάποιος ένα ζωάκι στο σπίτι του.

Ποδήλατο

Το ποδήλατο αποτελεί ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταφορικό μέσο. Ο αριθμός των ποδηλάτων του πλανήτη στις μέρες μας υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο.

Ζώα υπό εξαφάνιση

Δυστυχώς πολλά ζώα απειλούνται με εξαφάνιση. Μερικά από αυτά είναι η μεσογειακή φώκια (monahus-monahus), η καφέ αρκούδα, οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα, το κόκκινο ελάφι και το δελφίνι.