Πετάνγκ: Μια απολαυστική εμπειρία

 

Σπύρος Χρυσικόπουλος (Β” Λυκείου)

Κωνσταντίνος Πέτρου (Β” Λυκείου)

 

Πετάνγκ… ποια είναι η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη αυτή; Ένα παραδοσιακό άθλημα το οποίο παίζουν ηλικιωμένοι και έχει κάτι να κάνει με μπάλες. Μέχρι εκεί επεκτείνονταν οι γνώσεις μας στο θέμα. Έτσι όταν μας προτάθηκε να λάβουμε μέρος σε μια σχολική δραστηριότητα με θέμα τη γνωριμία των νέων με το άθλημα αυτό δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες πως θα απολαύσουμε τον χρόνο μας.

Όμως η εμπειρία μας αποδείχθηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική από ό,τι περιμέναμε. Αφού πρώτα γνωρίσαμε την ιστορία του αθλήματος και τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε οι ίδιοι να παίξουμε. Το παιχνίδι είναι απλό και ο καθένας, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, μπορεί εύκολα να συμμετάσχει. Το γήπεδο αποτελείται από μια ορθογώνια περίφραξη (4 επί 15 μέτρα) η οποία περικλείει μια έκταση καλυμμένη με λεπτό χαλίκι. Οι αγωνιζόμενοι χωρίζονται σε δύο ομάδες και η κάθε μία έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό από μεταλλικές μπάλες ανάλογα με τον αριθμό των παικτών. Ο αγώνας ξεκινάει με την τοποθέτηση μιας μικρής σφαίρας εντός του γηπέδου, η οποία αποτελεί τον στόχο. Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να πετάξουν, πίσω από μια γραμμή, τις μπάλες τους όσο πιο κοντά στη σφαίρα γίνεται. Δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται, καθώς το παιχνίδι απαιτεί αρκετή στρατηγική. Η κάθε ομάδα μπορεί να σαμποτάρει την άλλη, είτε απομακρύνοντας τις αντίπαλες μπάλες μακριά από τον στόχο είτε δημιουργώντας ένα τείχος από μπάλες που εμποδίζει την άλλη ομάδα από το να φτάσει κοντά στην μικρή σφαίρα. Έτσι ολόκληρο το παιχνίδι μπορεί να ανατραπεί σε μια μόνο ρίψη, κορυφώνοντας την αγωνία μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι πραγματικά είναι εθιστικό καθώς μας απορρόφησε τόσο που ούτε καταλάβαμε πότε πέρασε η ώρα, ούτε έπειτα θέλαμε να επιστρέψουμε στο σχολείο. Επιπλέον, πέρα από μια δραστηριότητα που μπορεί κανείς να κάνει με τους φίλους, το πετάνγκ αποτελεί ένα παιχνίδι στο οποίο έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει όλη η οικογένεια λόγω του ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Το γεγονός αυτό, το καθιστά ιδανικό για ένα ωραίο απόγευμα, με καλύτερο χαρακτηριστικό την έλλειψη κινδύνου τραυματισμού ή κούρασης.

Κατανοούμε πως ενδεχομένως όσοι διαβάζετε το άρθρο να είστε ακόμα διστακτικοί αλλά ειλικρινά δεν θα το μετανιώσετε αν δώσετε στο πετανγκ μια ευκαιρία.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης