
Από την Ειρήνη Παστού
Υλικά:
- 150 γρ. αλεύρι μαλακό Νο 2
- 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1μεγάλο αυγό
- 25 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 108 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος & λίγα επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 79 γρ. κεράσια maraschino (πολύ καλά στεγνωμένα και ψιλοκομμένα)
Εκτέλεση:
- Ø Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C αέρα.
- Ø Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το mixer τη ζάχαρη και το βούτυρο. Περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ø Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σταδιακά και ανακατεύοντας το μείγμα με μία σπάτουλα προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά.
- Ø Τελευταία βάζουμε τα ψιλοκομμένα κεράσια, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
- Ø Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε τη ζύμη σε 12 μπισκότα. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας ίση απόσταση μεταξύ τους. Προσθέτουμε επιπλέον ψιλοκομμένα κεράσια και σταγόνες σοκολάτας και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
- Ø Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
ΠΗΓΕΣ:
https://alevri.com/recipes/hristoygenniatika-mpiskota
