Εργαζόμενοι συμμαθητές μας,του Μανώλη Μελά

λαουτο

Συνέντεξη: Μανώλης Μελάς

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει εδώ και καιρό τις πόρτες μας. Ανασφάλεια, ανεργία, οικονομικά προβλήματα κάνουν τα μεροκάματα περιζήτητα, ακόμα κι αν αυτά  έρχονται λίγο…νωρίτερα για κάποιους. Αναφέρομαι σε εργαζόμενους μαθητές, όπως είναι ο συμμαθητής μας Μανώλης Καμπούρης, που πολλά Σαββατοκύριακα εργάζεται ως μουσικός σε συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

- Μανώλη , είσαι μαθητής και εργάζεσαι, συχνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πώς τα συνδυάζεις και πώς συμβιβάζεσαι με το πρωινό ξύπνημα;

-Μανώλης: Στις αρχές του λυκείου, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι, το πρώτο διάστημα ήταν ζόρι για εμένα να τελειώνω πρωινές ώρες και να πηγαίνω σχολείο αλλά τώρα έχει γίνει μια ρουτίνα που έχω συνηθίσει.

- Πότε συνειδητοποιήσες πως η μουσική είναι για εσένα κάτι παραπάνω από μια ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο σου;

-Μανώλης: Καταρχάς ποτέ δεν είχα σκεφτεί οτι μπορούσα να το κάνω επάγγελμα στην ηλικία που είμαι, διότι όλο αυτό ξεκίνησε καθαρά από αγάπη.¨Επειτα από ένα διάστημα ξεκίνησα και έκανα τα πρώτα μου παιξίματα και αυτό με βοήθησε σιγά-σιγά να βελτιωθώ.Αργότερα που μεγάλωσα συνεργάστηκα με ένα τοπικό συγκρότημα και ξεκίνησα να παίζω όλο και πιο συχνά με αποτέλεσμα να γίνει δουλειά.

-Θα ήθελες το παιδί σου να ακολουθήσει τα χνάρια σου;

-Μανώλης: Ναι, θα ήθελα και θα το προωθούσα όσο θα μπορούσα περισσότερο, ώστε να λατρέψει τη μουσική σε λογικά πλαίσια.Αλλά να μην ξεχνά το σχολείο του , διότι η μουσική είναι ένα δεύτερο επάγγελμα-χόμπι.

-Ποιές είναι οι ιδιαίτερες μουσικές σου επιρροές;Υπάρχουν τυχόν καλλιτέχνες οι οποίοι λειτουργούν ως πρότυπο για εσένα;

-Μανώλης:Πριν χρόνια πήγα οικογενειακώς σε ένα κέντρο διασκέδασης που είχε κρητική ορχήστρα και αυτό με παρακίνησε στο να ασχοληθώ με αυτού του είδος μουσικής. Στην ηλικία των  έξι ετών οι γονείς μου σε ένα ταξίδι τους στην Κρήτη μου έφεραν ένα CD του Μ.Τζουγανάκη και το άκουσμα που έβγαινε απο την ορχήστρα με έκανε να παθιαστώ και να προσπαθήσω να προσεγγίσω την Κρητική μουσική.

-Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

-Μανώλης: Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να γίνω δάσκαλος μουσικής και να προωθώ τα παιδιά του τόπου μου.

-Κλείνοντας, θέλω ως νέος άνθρωπος να δώσεις μια συμβουλή σε όλους εκείνους που ονειρεύονται,πεισμώνουν και αντέχουν για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα…

-Μανώλης: Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με την μουσική να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, αλλά με ταπεινότητα γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα.

 

Σχολιάστε

Top