«Το μάθημα της ημέρας» του Μάνου Γιαννικουρή

Λευτέρης Σωτηριάδης

του Μάνου Γιαννικουρή

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός διεξήχθη στην Αθήνα ή καλύτερα ένα «τερατώδες» σεμινάριο Drums από τα μεγαλύτερα «τέρατα» στο χώρο αυτό- και αναφερόμαστε στους Gavin Harrison και Mike Mangini, γνωστοί σε όλους μας από τα συγκροτήματα που συμμετέχουν (King Crimson.Dream Theater) ή από τα διάφορα κατορθώματα τους!!
Σε συνεργασία λοιπόν με τον Φίλλιπο Νάκα και Zildjian οι δύο αυτές μεγάλες μορφές κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα και να δώσουν ένα 2ωρο σεμινάριο drums γεμάτο θέαμα και συμβουλές που δεν άφησε κανένα θεατή με κλειστό το στόμα!
Σε αυτήν λοιπόν την εκδήλωση παραβρέθηκε και ένας Καλύμνιος!
Ο Λευτέρης Σωτηριάδης, ένας γνωστός και πολυαγαπημένος μας άνθρωπος και καλλιτέχνης, είχε την τύχη και την ευκαιρία να πάει να δει και να παρακολουθήσει από κοντά τα μεγάλα αυτά είδωλα!
Γι” αυτό λοιπόν το λόγο του πήραμε συνέντευξη, ώστε να μοιραστεί και με εμάς αυτή την αξέχαστη εμπειρία που έζησε!
(Η συνέντευξη έγινε μέσω Skype διότι ο Λευτέρης σπουδάζει στην Αθήνα πάνω σε αυτό το είδος)

- Λευτέρη, σ’ ευχαριστώ που δέχθηκες να μοιραστείς αυτήν την εμπειρία μαζί μας!
Αρχικά έπαιξαν η μίλησαν;

-Λευτέρης: ΄Ε…Αρχικά…Μίλησαν και αφοσιώθηκαν περισσότερο στο τι πρέπει να έχει ένας drummer και τι πρέπει να ακολουθήσει για να γίνει! Περισσότερο όμως βάλθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που είχε το κοινό.

-Έπειτα..;

--Λευτέρης: Έπειτα άρχισε να παίζει

-Έπαιξε κάτι δικό του η κάποιο από το συγκρότημα του;

- -Λευτέρης: Ο Harrison έπαιξε δικά του..ενώ ο Mangini έπαιξε και δικό του Drum solo αλλά και το The enemy inside (Dream Theater).Γενικά το ‘Show’ ήταν ο Mangini ενώ ο Harrison είχε πάρει το ρόλο του Καθηγητή-Δασκάλου.

-Πόσο περίπου κράτησε;

-Λευτέρης: Kράτησε μιάμιση ώρα, αλλά -πίστεψε με- ούτε μετάνιωσα που πήγα αλλά ούτε χασμουρήθηκα!

-Όταν βγήκες από την πόρτα τι ακουγόταν περισσότερο από τους θεατές και εσένα τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε και θες να κρατήσεις;
--Λευτέρης: Δες, του έκανα και εγώ μία ερώτηση. Του λέω «Gavin πώς χρησιμοποιείς τα ‘Brakes’;» και μου απαντά: «Καθώς παίζω περνάνε σελίδες και παρτιτούρες από μπροστά μου και εκεί που πιστεύω ότι κολλάει η κάθε μια απλώς την ενσωματώνω!» Αυτό ήταν το μάθημα της ημέρας!
-Σε ευχαριστώ και πάλι για τη συνέντευξη.
--Λευτέρης: Εγώ ευχαριστώ! Και είμαι διαθέσιμος σε ό,τι άλλο μπορώ να προσφέρω για το σχολείο.

3 σχόλια στο «Το μάθημα της ημέρας» του Μάνου Γιαννικουρή

  1. Ο/Η tasansav λέει:

    THAT WAS PERFECT!!!! CONGATULATIONS !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ !!!

  2. Ο/Η drummer4ever λέει:

    Απίστευτο που ένας Καλύμνιος παρευρέθηκε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.Μπράβο παιδιά

Σχολιάστε

Top