Χίπστερς, Σουάγκερς και Κλαρίνς, του Μιχάλη Σκυλλά

Χίπστερς, Σουάγκερς και Κλαρίνς, του Μιχάλη Σκυλλά

Εν έτει 2014, η νεολαία σαφώς και έχει αλλάξει ριζικά αν λαβουμε υπ’όψιν τις κοινωνικές ομάδες που υπήρχαν τότε και τώρα. Ας εστιάσουμε όμως στο 2014.

Χαρακτηριστικά του είναι οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογιας, γεγονός που συνεπάγεται την εισαγωγή της στην χώρα που την λέμε Ελλάδα. Αλλά εκτός από τεχνολογία εισάγουμε λέξεις ξενόφερτες, τρόπους ζωής αλλιώτικους συγκριτικά με τους ελληνικούς. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στην κατηγοριοποίηση των ομάδων στις οποίες ανήκουν οι Έλληνες νέοι.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα χιπστερόπουλα μας, είναι οι άνθρωποι που αγαπάνε να κάνουν και καμαρώνουν για οτιδήποτε το παλιό, αυτοί είναι άτομα τα οποία ξεχωρίζουν από μακριά μόνο και μόνο από την ενδυμασία. Καμπαρντίνα, κασκόλ, γυαλιά μυωπίας (και ας μην πάσχουν από αυτήν). Αυτοί είναι ο τύπος των «κουλτούρα να φύγουμε», η μουσική που τους αρέσει είναι τουλάχιστον 20ετίας οποιουδήποτε είδους. Επιπλέον, αν πάτε ποτέ στην πλατεία Συντάγματος θα παρατηρήσετε ανθρώπους να διαβάζουν ένα βιβλίο ενώ καθονται στο δρόμο ενώ δεν περιμένουν κανέναν, αυτοί είναι χίπστερς. Το προτιμώμενο όχημα για αυτούς είναι το fiat 500, πάνω στο οποίο θα εντοπίζονται αυτοκόλλητα σήματα της εταιρείας apple της οποίας τα προιόντα, αποτελουν αντικειμενα λατρειας για αυτους. Είναι δικτυωμένοι σε όλες τις κοινωνικες σελιδες, ιδιαίτερα facebook και Instagram. Για το δεύτερο ακόμη παίρνουν φωτογραφίες τα πάντα, μέχρι και το φαγητό τους πριν το καταβροχθίσουν. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι ασχολούνται με μια πληθώρα δραστηριοτήτων, όσο μισητές κι αν είναι από τον κανονικό κοσμάκη. Γενικότερα η ιδεολογια τους είναι «Εμείς το κάναμε πρωτου γίνει mainstream*»

Συνεχίζουμε με τους σουάγκερς, αχ ο θεος να τους έχει καλά ό,τι και να κάνουν στην ζωη τους… Το σουαγκ πρέπει να πούμε ότι είναι ένας προφανώς ξένος όρος που κανείς δεν ξέρει γιατί δηλώνει την μαγκιά (τουλάχιστον στην Ελλάδα). Οι νεοέλληνες υποστηρικτές του -κινηματος το λες, ιδεολογια το λες- ( όπως και να το πάρει κανείς δεν βγάζει νόημα) είναι συνήθως άτομα τα οποία προβάλλουν το καταναλωτικό πρότυπο ζωης, ακολουθούν τις μάζες δίχως δεύτερη σκέψη και προβληματισμό και υπερηφανεύονται για ό,τι κάνουν άσχετα αν είναι ηθικό ή ανήθικο, σωστό ή λάθος. Η περιβολή τους είναι ως επί το πλείστον χαμηλωμένα παντελόνια ως το γλουτιαίο μυ, παπούτσια nike air max για να δείχνουν ψηλοί και αγέρωχοι (με μούσκουλα και μπράτσα όπως λέει και το γνωστό άσμα). Τους μισεί όλος ο φυσιολογικός και μη κόσμος, εκτός από τους ομοιδεάτες τους, κυρίως για το λόγο ότι κοιτάνε τους πάντες αφ’υψηλού -πιστεύουν ότι είναι θεοί κάποιου είδους, γενικότερα ζουν κυριολεκτικά στον κόσμο τους και μακριά από την πραγματικότητα την οποία θα την αντιμετωπίσουν και θα προσγειωθούν ανώμαλα στα 18.
Και τέλος,αυτοί που όλοι περιμένατε, οι κλαρινογαμπροί ή πιο συμπτυγμένα, οι κλάρινς. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η μετεξελιξη των προσβεβληθέντων ατόμων από τον καγκουριό. Γένους αρσενικού κυρίως οι νέοι αυτοί έχουν έναν έρωτα με τα δίτροχα, τετράτροχα και γενικώς ό,τι κινείται. Ο ρουχισμός τους είναι χαρακτηριστικος: από αξεσουάρ έχουμε το γυαλί arnette μαυρο με φιμέ φακούς, αμάνικο τις περισσότερες φορές, σκισμένο τζιν που φαντάζει τόσο παλιο όσο είναι τα δικά μου, να φανταστείτε! Στο υπόδημα παρατηρείται κάτι το διαλυμένο από τα γράσα(γιατί δουλεύουν τα παιδιά μας σε συνεργεία). Ακούν από μουσική όλα τα σκυλιά γαβ γουβ και λοιπές Πάολες , Παντελίδηδες (μου έρχεται αναγούλα- σταματάω), ΚΑΙ λίγο ηλεκτρονική μουσική, κλαμποειδής house δηλαδή καρέκλες (μην ακούσω κουβέντα για τα δικά μου γκετ μι;). Επίσης έχουν την παραίσθηση ότι μπορούν να ρίξουν άνετα και με ευκολία μιας και μόνο ατάκας οποιοδήποτε θηλυκό περπατάει στον πλανήτη Γη και στο ηλιακό σύστημά μας. Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονος ότι είναι απίστευτα νυχτόβιοι, είναι ιπΠοτες της ασφάλτου, αλλά αν τους κλαίει κάποιος μετά είναι αμέσως άξιοι. Αυτά για την σημερινή νεολαία ! Ευχαριστώ για το χρονο σας πις αουτ.

4 σχόλια στο Χίπστερς, Σουάγκερς και Κλαρίνς, του Μιχάλη Σκυλλά

  1. Ο/Η leftispeta λέει:

    ouaouaouaoua cest fantastique.je n’ai voir pas quelque chose plus bonne

  2. Ο/Η Τζιζους Κραιστ λέει:

    Ειχατε τσιπρα τοτε;

  3. Ο/Η mr koukouroukou λέει:

    κλαρινογαμπροι

Σχολιάστε

Top