ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2ου ΓΕΛ Καλύμνου, της Άννας Ρείση

DSC_4976

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων στην εποχή της κρίσης», της Άννας Ρείση

Κάνοντας μια αναδρομή λίγους μήνες πίσω, συγκεκριμένα τη χρονιά που αφήσαμε πίσω μας, δημιουργήσαμε σαν β” λυκείου κάτι ξεχωριστό. Η παράσταση με τίτλο «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» σε σύγχρονη έκδοση καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα να συζητηθεί τόσο, που στην δεύτερη παράσταση να έρθουν ακόμα περισσότερα άτομα. Ήταν ένα έργο που προκάλεσε σε όλους γέλιο αλλά ταυτόχρονα καυτηρίασε και επέκρινε τους πλούσιους-τσιφούτηδες του 21ου αιώνα. Μια γελοιογραφία του σήμερα μέσα από την οποία παρουσιάστηκε μια Ελλάδα που μαστίζεται από φτώχεια και ανεργία. Επίσης μέρος έλαβαν τα δυο κυρίαρχα στρατόπεδά της: φτωχοί vs πλούσιοι με τους φτωχούς να αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα.
Ας περάσουμε και στο ομαδικό πνεύμα τώρα. Τα 2 τμήματα κατάφεραν να γίνουν μια γροθιά και να αναδείξει κάθε παιδί ξεχωριστά το ταλέντο του επί σκηνής μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους. Με την τεράστια βοήθεια της καθηγήτριας μας, Ελένης Φλωριανού και της κυρίας Νίνας Γεωργιάδου, που έγραψε τα κείμενα,  όχι μόνο το έργο ήταν έτοιμο σε λιγότερο από 20 μέρες αλλά ο κόσμος αδημονούσε τόσο να το δει που τελικά έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία!Παρόλο που μαζεύτηκε ένα αξιοπρεπέστατο χρηματικό ποσό για την φετινή μας εκδρομή , στο τέλος όλοι μας καταλάβαμε πως κανένα υλικό δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ομαδικό πνεύμα και την χαρά που μας προσέφερε όλη αυτή η συνεργασία.Όλοι μας προσφέραμε από κάτι,μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Τελικά το απολαύσαμε και εμείς και όσοι επίσης μας παρακολούθησαν! Δείτε στο ακόλουθο link φωτογραφίες από τη θεατρική παρασταση, τραβηγμένες από τον φακό του Στάθη Κλήμη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

6 σχόλια στο ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 2ου ΓΕΛ Καλύμνου, της Άννας Ρείση

 1. Ο/Η λουλης13 λέει:

  [{[{ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!]}]}

 2. Ο/Η euaggelia λέει:

  teleia h parastash thn euxaristithika kai gelasa me thn psuxh mou !!

 3. Ο/Η nikolas λέει:

  Υπέροχη παράσταση και το γραπτό αυτό την περιγράφει απόλυτα. Συγχαρητήρια στην Άννα Ρείση

  • Ο/Η κατερινα λέει:

   Συγχαρητήρια και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρθρογράφο που μας περιέγραψε τόσο λεπτομερώς την παράσταση αφού δεν μπορέσαμε να παριστούμε

 4. Ο/Η tasansav λέει:

  Ηταν μια αξέχαστη εμπειρία.Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν…

 5. Ο/Η annareissi λέει:

  Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά:)

Σχολιάστε

Top