Πρώτη Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 η Κομοτηνή

 Πρώτη Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024  η Κομοτηνή

Η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 αποτελεί μια πρωτοβουλία για την απονομή ενός τιμητικού τίτλου σε έναν δήμο της χώρας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης υλοποιούν αυτή τη πρωτοβουλία.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο τη δημιουργία πόλεων που θα είναι φιλικές και εναρμονισμένες με τις ανάγκες των νέων. Ταυτόχρονα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή της νεολαίας σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικής ένταξης, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, εργασίας, αστικής ανάπτυξης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψυχικής υγείας, αποτελεσματικότερης διακυβέρνησης και διαφάνειας.

Παράλληλα, επιδιώκει να βελτιώσει τη σχέση των νέων με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αναδείξει τις τοπικές ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά της περιοχής, καθώς και να συμβάλει στη διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής για τη νεολαία.


Ο Δήμος Κομοτηνής μαζί με άλλους 19 Δήμους διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025.

Οι 19 Δήμοι είναιΚομοτηνή (Ελλάδα), Άλιμος (Ελλάδα), Αττάλεια (Τουρκία), Azuqueca de Henares (Ισπανία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Κισινάου (Μολδαβία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Fuenlabrada (Ισπανία), Gratwein-Straßengel (Αυστρία), Σμύρνη (Τουρκία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Lviv (Ουκρανία), Μαδρίτη (Ισπανία), Mosjøen (Νορβηγία), Pordenone (Ιταλία), Σαβόνα (Ιταλία), Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία), Στρούμιτσα (Βόρεια Μακεδονία), Tromsø (Νορβηγία).

Η υποψηφιότητα της πόλης μας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας αντανακλά το νεανικό προφίλ της πόλης όπως έχει διαμορφωθεί χάρη και στην ενεργό παρουσία των φοιτητών στην κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και οικονομική πραγματικότητα.

Η συντακτική ομάδα του Β3

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης