ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

images

 

 

 

 

2  τρόποι για την προστασία του περιβάλλοντος

Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που πιστεύουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση μόνο των κυβερνήσεων των χωρών του πλανήτη και των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό όμως δεν είναι σωστό.
Καθένας από μας μπορεί να συμμετάσχει στην προστασία του πλανήτη από την ρύπανση και την ασφυξία που προκαλείται από όλα τα είδη των υπολειμμάτων και και των αποβλήτων που «παράγονται» από εμάς τους ίδιους.
Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ευθύνη και προνόμιο ταυτόχρονα, για όλους μας. Το προνόμιο να προστατέψουμε τον πλανήτη και να τον διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίτευξη του στόχου: την προστασία του περιβάλλοντος. Θα απαριθμήσουμε δέκα, τους πιο κοινούς και απλούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση.
Υπάρχουν τρία βασικά ρήματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας: μειώνω, ανακυκλώνω, επαναχρησιμοποιώ.

1. Ανακύκλωση

 

 

 

Ανακυκλώστε ό,τι μπορείτε και προσπαθήστε να αγοράζετε επαναχρησιμοποιήσιμα και βιοδιασπώμενα προϊόντα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Γυαλί, χαρτί, πλαστικό, μέταλλο. Όλα αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου.

Κενά βαζάκια, μπουκάλια κρασιού, σπασμένα γυαλιά και οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από γυαλί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον, θα πρέπει να ανακυκλώνονται.

Χρειάζονται ένα εκατομμύρια χρόνια για την αποσύνθεση του γυαλιού.

Παλιές εφημερίδες, χαρτόνια, φύλλα χαρτιού που δεν χρειάζεστε πλέον, όλα θα πρέπει να πάνε στον κάδο ανακύκλωσης.

Εκατομμύρια δέντρα θα σας ευχαριστούν γι΄αυτό.

Είναι εκπληκτικό ότι το 90% των πλαστικών μπουκαλιών δεν φτάνουν στις μονάδες ανακύκλωσης. Οι πλαστικές σακούλες δεν είναι βιοδιασπώμενες και επιπλέον χρησιμοποιούνται τεράστιες ποσότητες κάθε χρόνο. Αν σκεφτείτε ότι το πλαστικό χρειάζεται χιλιάδες χρόνια για να αποσυντεθεί, θα καταλάβετε την σοβαρότητα της κατάστασης. Επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες είναι η εναλλακτική λύση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταλλικά κουτιά, όλων των ειδών, ανεξάρτητα από το υλικό τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πετάξετε στον σωστό κάδο.

Είναι τόσο απλό!!!

 

ΟΝΟΜΑ  ΈΦΗ   ΓΚΟΥΜΑ

 

ΠΗΓΗ  http://aksioperierga.blogspot.gr/2011/07/10.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top