![pasxalina-tsourekia_yufmz7](https://schoolpress.sch.gr/3dimkon/files/2023/04/pasxalina-tsourekia_yufmz7-326x245.jpg)
Πασχαλινά τσουρέκια
Υλικά: 15 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 1κουταλάκι γλυκού ξερή 400 γραμμάρια αλεύρι δυνατό 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης Αλάτι 1½ κούπες χλιαρό νερό (40° C [...]
Υλικά: 15 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 1κουταλάκι γλυκού ξερή 400 γραμμάρια αλεύρι δυνατό 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης Αλάτι 1½ κούπες χλιαρό νερό (40° C [...]
Το Σάββατο του Λαζάρου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το πιο διαδεδομένο έθιμο αυτής της γιορτής είναι τα κάλαντα. Την παραμονή της [...]
Το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα. Η παράδοση μάλιστα επιτάσσει να τα βάφουμε κόκκινα, ενώ τα τελευταία χρόνια [...]
Το σπάσιμο των «Μπότηδων» στην Κέρκυρα Στις 11 το πρωί, με το σήμα της πρώτης Ανάστασης και όταν ο Μητροπολίτης ψάλλει το «Ἀνάστα, ὁ Θεός, [...]
Χριστὸς κατελθὼν πρὸς πύλην ᾍδου μόνος Λαβὼν ἀνῆλθε πολλὰ τῆς νίκης σκῦλα. Οι γυναίκες οι οποίες παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον ενταφιασμό του Κυρίου, [...]
Η ελληνική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια και αποτελεί το μοναδικό μέλος του Ελληνικού κλάδου, ενώ είναι η επίσημη γλώσσα της Ελλάδας και της Κύπρου. [...]