Pink Floyd:The Endless River(album review)

ΑΠΟ: ΣΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Νοε• 26•14

 Το The Endless River είναι το τελευταίο album των Pink Floyd, όπως ισχυρίζεται ο frontman: David Gilmour, είναι αφιερωμένο στον πιανίστα των Pink Floyd (Rick Wright) οποίος έφυγε από την ζωή το 2008.

 Το νέο αυτό album των Pink Floyd περιέχει 17 instrumental (τραγούδια βασισμένα σε μουσικά όργανα χωρίς στοίχους) και 1 τραγούδι το »Louder than words» το οποίο αναφέρεται στην χημεία που υπήρχε ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος.Όλα τα instrumental είναι από το B side του The Division Bell που κυκλοφόρησε το 1994 και είναι το 5ο καλύτερο studio album των Pink Floyd. Ενώ το Louder Than Words είναι ένα νέο τραγούδι.

Γεμάτο με τα συναισθηματικά solo του David Gilmour, τον χαρακτηριστικό ήχο των πλήκτρων του Rick Wright και το πραγματικά μαγευτικό τρόπο χρήσης των κρουστών από τον Nick Mason είναι ένα μαγευτικό αποτέλεσμα που αγγίζει την τελειότητα και είναι ένα από τα καλύτερα album που έχουν κυκλοφορήσει στην περίοδο 2010-2014.

Το album αυτό έχει χαρακτηριστεί ως ένα μέτριο album για το standards των Pink Floyd αλλά ο πήχης είναι αρκετά ψιλά λόγο των γιγάντων: The Darkside Of The Moon,The Wall και του Wish you where here. Από την πρώτη εβδομάδα στις αγορές ως αντικείμενο προαγοράς έφτασε στο νούμερο ένα στα chart της Μεγάλης Βρετανίας και στο νούμερο 2 στα chart των Η.Π.Α.

Σχολιάστε

Top