Το θρακιώτικο κουτσοbullying

ΑΠΟ: ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Δεκ• 03•14

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου), παρακολουθήσαμε στο σχολείο μας την θεατρική παράσταση »Το θρακιώτικο κουτσοbullying». Η παράσταση ήταν μια παραγωγή αποκλειστικά από το σχολείο μας.  Την καθοδήγηση στα παιδιά, το σενάριο, τα κοστούμια καθώς και τα σκηνικά είχαν αναλάβει οι γνωστοί μας καθηγητές (Γιάννης Στρούμπας, Ματίνα Ζαμπατέλη, Μαρία Καραμπάση, Κική Παιδαράκη) αλλά και μεγάλη βοήθεια υπήρξε από την διευθύντρια μας κα. Κοσμίδου. Η παράσταση επίσης παρουσιάστηκε και στο κοινό της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

2

Το έργο αποτελεί μία σύγχρονη λαογραφία καθώς μέσα από τον καφέ πέντε φιλενάδων και γειτονισσών, περνάει η ιστορία 50 χρόνων της Κομοτηνής, ανέφερε η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής Μαίρη Κοσμίδου. «Είναι ένα οδοιπορικό στον χώρο και τον τόπο, γίνεται μία σύνδεση του τότε με το τώρα. Ήταν μία ευκαιρία για τα παιδιά μας να διδαχθούν την ιστορία της πόλης μας. Να μάθουν τι ήταν ο Μπουκλουτζάς, τι ήταν το παλιό ηρώο ή τα Χίλια Δέντρα και συγχρόνως να αναφερθούν και στη νέα μορφή της πόλης. Για τα παιδιά ήταν μία φοβερή προσπάθεια γιατί αφιέρωσαν χρόνο μέσα στα σαββατοκύριακα τους», ανέφερε.3

Τα σχόλια που αποκόμισε το έργο μας ήταν θετικά καθώς όλοι εντυπωσιάστηκαν από τη παράσταση. 

Τα παιδιά δούλεψαν αρκετά και πραγματικά εντυπωσίασαν συμμαθητές, γονείς και καθηγητές και αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο!!

«Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε μία μαγική παράσταση, μία παράσταση που είναι γραμμένη από την πένα Κομοτηναίου, παιγμένο από παιδιά της πόλης μας και που αφορά την πόλη μας τα τελευταία 50 χρόνια» ήταν τα σχόλια της κα. Μενεσελιδου, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνης.
1

Μαθητές στους ρόλους του θεατρικού μονόπρακτου:
Ραφαηλία Γενήουστα: Νεραντζούλα (περίπου 70 Σεπτεμβρίων), Αθηνά Δημητρακοπούλου: Βασούλα,
Ιωάννα Καρχαδάκη: Νεραντζούλα (περίπου 20 Μαγιών),
Ελένη Πίτατζη: Χρήστος,
Σοφία Τζαμπαζλή: Σοφούλα,
Μαρίνα Τζίκου: Παρασκευούλα,
Γεωργία Χατζοπούλου: Κατίνα.
Μαθητές την τεχνική υποστήριξη:
Μαριλένα Παπαδημητρίου: ρύθμιση ήχου,
Αναστασία Τζαμπαζίδου: μακιγιάζ,
Μαρία Τογκαλίδου: ενδυματολογική επιμέλεια,
Ιωάννης Τσακλίδης: βιντεοσκόπηση,
Δήμητρα Φαρμάκη: προσαρμογή διαλόγων.

Σχολιάστε

Top