European School Radio,τι είναι και πώς μπορώ να το ακούσω;

ΑΠΟ: ΣΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Δεκ• 09•14

Το european school radio είναι ένα online radio (διαδικτυακό ράδιο) στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπη. Μαθητές δημιουργούν τις δικές τους εκπομπές στις οποίες μπορούν να συζητούν για θέματα όπως ο πολιτισμός, το θέατρο, η μουσική και κυριότερα για την καθημερινότητα της χώρας τους και όχι μόνο.

European School Radio

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εκπομπές εδώ

http://esradio.mysch.gr/player.html

ή

http://www.europeanschoolradio.eu/player.html 

Το european school radio έχει μια μεγάλη ποικιλία εκπομπών, καθημερινά ανεβαίνουν στον αέρα δεκάδες εκπομπές με διαφορετικά θέματα. Δείτε το blog του στο link: http://blogs.sch.gr/esrblog

Υπάρχουν 3 είδη εκπομπών.

Η εκπομπή που διαρκεί 3 λεπτά, το Σύντομα Ραδιοφωνικό Μήνυμα, το οποίο μπορεί να είναι κοινωνικά μηνύματα, νέα του σχολείου, μικρές ειδησούλες για διάφορα θέματα ακόμη και ανέκδοτα.

Η εκπομπή διάρκειας 15 λεπτών, η Σύντομη Θεματική Εκπομπή, η οποία είναι συνδυασμός λόγου και μουσικής και η θεματολογία τους  θα πρέπει να εντάσσεται σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

Περιβάλλον & Υγεία
Μουσική
Επιστήμη & Τεχνολογία
Κινηματογράφος, Θέατρο, Βιβλίο, Πολιτισμός
Μαθητικά/Αθλητικά /Τοπικά  νέα
Κοινωνικά / Εκπαιδευτικά θέματα
Παραμύθια, ιστορίες
Ξενόγλωσση εκπομπή

Και τέλος έχουμε την, Προγραμματισμένη εκπομπή μεγάλης διάρκειας, διάρκειας 57 λεπτών, οι οποίες πρέπει να έχουν συγκεκριμένο τίτλο και  μπορούν να έχουν θεματολογία η οποία θα εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Παιδαγωγική ή εκπαιδευτική (εκπομπές λόγου σχετικά με οποιοδήποτε μάθημα του σχολείου, προϊόν project)
Ψυχαγωγική (μουσικές εκπομπές με εκφωνήσεις κ.α.)
Παιδική (παραμύθια κ.α.)
Ξενόγλωσση, (πχ στα πλαίσια etwinning, erasmus+ και άλλα).

Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει πρώτη φορά στην παρέα του european school radio με μαθητές και από τις 3 τάξεις και με διάφορες μουσικές και θεματικές εκπομπές.

Σχολιάστε

Top