Μια διαφορετική Φυσική στο σχολείο μας

ΑΠΟ: ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Δεκ• 10•14

Φέτος στο σχολείο μας έχουν αλλάξει πολλά. Μία από τις πολλές αλλαγές είναι η αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής , την οποία έφερε ο καθηγητής μας κ. Γιάννης Γαβαλάς. Στην Β Λυκείου το μάθημα της Φυσικής Γενικής παιδείας είναι πλέον διαφορετικό από τα άλλα χρόνια. Στο μάθημα ξεφεύγουμε από την θεωρία και από τα βιβλία . Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον καθώς εμείς πρέπει να »χτίσουμε» της γνώσεις μας , δηλαδή μέσω εμπειριών και πειραμάτων-ερευνών να κατανοούμε μόνοι μας άλλα και με την βοήθεια του καθηγητή μας το μάθημα της Φυσικής.

Πειράματα στην αίθουσα μας

Πειράματα στην αίθουσα μας

Εργαζόμαστε στην αίθουσα σε ομάδες και πραγματοποιούμε έρευνες-πειράματα με όργανα μέτρησης ρεύματος , μπαταριές , καλώδια, αντιστάτες και φύλλα εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο το μάθημα γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον καθώς προσπαθούμε οι ίδιοι για την μάθηση και δεν γινόμαστε απλοί δέκτες στείρας γνώσης. Επίσης στο μάθημα χωριζόμαστε σε ομάδες κάτι που είναι πολύ καλό , γιατί οι μαθητές μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε , αναπτύσσεται ένα πιο φιλικό και οικείο περιβάλλον μέσα στην αίθουσα , μαθαίνουμε να βοηθάμε και να επικοινωνούμε .

Ανακαλυπτική μάθηση

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της φυσικής μέσα από πειράματα

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς ο δικός μας καθηγητής κ. Γαβαλας εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε πολλές εφημερίδες. Αυτό είναι πολύ καλό καθώς προωθείται και το σχολείο μας και δείχνουμε σε άλλους την αξία μας , τις γνώσεις μας και ότι όλα μπορούν να γίνουν δυνατά , ακόμα και σε μια μικρή περιφερειακή πόλη όπως η Κομοτηνή μας.

Δείτε μας στο βίντεο – συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/D1HKSvm4OTZQeMXKYN3O4qGH/b1ahZeTfwdMUSTfbacssHWDu

Σχολιάστε

Top