Τρεις γνωστοί οργανισμοί που ασχολούνται με το περιβάλλον…

ΑΠΟ: chalilimpb - Ιαν• 14•15

Σε αυτό το άρθρο θα  παρουσιάσουμε   τούς 3 γνωστούς οργανισμούς που ασχολούνται με το περιβάλλον.

Greenpeace

Η Greenpeace είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που με τη δράση της αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθεί αποτελεσματικές λύσεις για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον. O δυναμισμός, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας και το θάρρος που ξεχωρίζει την Greenpeace ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας. Γι’ αυτό πολύ πριν ξεκινήσει το ελληνικό γραφείο τη δράση του, το 1988, 30.000 Έλληνες “αγκάλιασαν” την προσπάθεια της διεθνούς Greenpeace να στήσει μια βάση στην παγωμένη Ανταρκτική καταγράφοντας τους κινδύνους που την απειλούν και υπέγραψαν την έκκληση για την προστασία αυτής της, σπάνιας σε περιβαλλοντική αξία, περιοχής.

Arcturos

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας έδωσε λύση στο πρόβλημα των αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τα μεγάλα θηλαστικά.

Η αναπαραγωγή του ελληνικού ποιμενικού σκύλου και η δωρεάν διάθεση του σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών αποσκοπεί στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και άγριας ζωής.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία και ασκεί πολιτική πίεση για την προστασία της φύσης αναπτύσσοντας δράσεις ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. 23860 41500, F. 23860 41111, arcturos@arcturos.grwww.arcturos.gr

wwf

Το wwf ειναι το ανεξάρτητο Ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του. Ταυτόχρονα «συμπορευέτε» με το δίκτυο όσον αφορά τους παγκόσμιους στόχους και τις αρχές λειτουργίας μας.

Η αποστολή τους

Να χτίσουν ένα μέλλον όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

Οι στόχοι τους

Η δράση τους είναι εξαιρετικά πολυδιάστατη και διαμορφώνεται βάσει δύο βασικών στόχων:

  1. Προστασία της βιοποικιλότητας
    Δίνει καθημερινό αγώνα για την προστασία οικολογικά ευαίσθητων ειδών και περιοχών και προσπαθεί να συμβάλει στη συνολική βελτίωση της διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.
  2. Μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος
    Προωθεί βιώσιμες λύσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, δίνοντας έμφαση στην κλιματική αλλαγή και τον τρόπο ζωής, και σε μια ισόρροπη σχέση μεταξύ ανθρώπων και φύσης.
  • Υπεύθυνη εταιρικών συνεργασιών: 

Σοφία Κουκουλάκη, s.koukoulaki@wwf.gr, 2103314893

Σχολιάστε

Top