Επίσκεψη Δημοσιογράφου στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

ΑΠΟ: Γκοτζαρίδης Θανάσης - Ιαν• 19•15

Την Τετάρτη στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 ως μαθητές του Project που οργανώνει η κυρία Βερρή Ανδρονίκη δεχτήκαμε επίσκεψη από μία έμπειρη δημοσιογράφο με σκοπό να μας βοηθήσει με την ηλεκτρονική εφημερίδα που προσπαθούμε να οργανώσουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και σαν μαθητές που είμαστε κάναμε πολλές ερωτήσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερο το έργο μας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυρία Νικολάου Μαρία ανταποκρίθηκε πρόθυμα και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές, όπως για παράδειγμα:
α) Μας είπε πως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για έναν δημοσιογράφο είναι μία κάμερα με ενσωματωμένο βίντεο έτσι ώστε να μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφία ή να καταγράψουμε μία συζήτηση. Επομένως, με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να ανεβάζουμε στην εφημερίδα οτιδήποτε ενδιαφέρον συναντάμε έξω από το χώρο του σχολείου.
β) Ακόμη, μας είπε πως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε περισσότερο θέματα που απασχολούν τον τόπο μας δημιουργώντας για παράδειγμα άρθρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής, παίρνοντας ακόμη και συνέντευξη απ” αυτούς.
γ) Επιπλέον, τόνισε πως ένα ακόμα σημαντικό θέμα που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι το περιβάλλον του τόπου μας αναφέροντας τις φυσικές ομορφιές που υπάρχουν γύρω μας προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή μας.
δ) Μία καταπληκτική ιδέα, που μας πρότεινε η κυρία Νικολάου ήταν να δώσουμε κάποια από τα άρθρα μας σε μία τοπική εφημερίδα έτσι ώστε να αναδειχθεί η εφημερίδα που έχουμε αναλάβει.
ε) Επίσης μια άλλη πολύ καλή πρόταση ήταν να δημιουργήσουμε και μια στήλη με θέμα η φωτογραφίες του μήνα, κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί πριν.
στ) Τέλος, από τα άρθρα μας, μας είπε πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν συνταγές τοπικών παραδοσιακών φαγητών που συνήθιζαν να μαγειρεύουν οι γυναίκες παλιά και συνηθίζουν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα…

Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από την ίδια τη δημοσιογράφο!!
IMG_0557

Να σημειωθεί, επίσης, πως η κυρία Νικολάου Μαρία έχει τη δικιά της ηλεκτρονική εφημερίδα οπότε οι πληροφορίες που μας έδωσε είναι πολύ σημαντικές!! Την εφημερίδα της μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://daily-stories.gr/

Χαρήκαμε πολύ με την επίσκεψη της κας Νικολάου και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα που δέχθηκε την πρόσκληση μας και ήρθε στο εργαστήριο την ώρα που δουλεύαμε.

Σχολιάστε

Top