6η Μαρτίου Εθνική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό

ΑΠΟ: souleimatz - Μαρ• 09•15
Το Υπουργείο Παιδείας καθιέρωσε την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο κάθε χρόνο στις 6  Μαρτίου.
Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών και να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης.
Την Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο καλούνται όλα τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης να αφιερώσουν χρόνο (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ) σε δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού με στόχο την ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων και την επαγρύπνηση όλων των μελών τους για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
bullying
Εμείς στο σχολείο μας την Παρασκευή 6/3/2015 αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να ενημερωθούμε και να προβλημματιστούμε για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και του διαδικτυακού εκφοβισμού και παρακολουθήσαμε μια βιντεοταινία μικρού μήκους με τίτλο «tagged“. Στην ταινία διερευνώνται ζητήματα

  • όπως η εκτεταμένη επίδραση του κυβερνοεκφοβισμού (cyberbullying),
  • το πώς οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να διαχειριστούν τη φήμη τους στον ψηφιακό χώρο και
  • το πώς οι online επικοινωνίες ενδέχεται να έχoυν πραγματικές συνέπειες.

ΠΗΓΕΣ:

Σχολιάστε

Top