Μια πραγματική Ιστορία – cyberbullying: “Εφηβη αυτοκτόνησε λόγω επίμονου bullying

ΑΠΟ: ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ ΒΛΑΜΙΔΗΡΟΣ - Φεβ• 25•15

Η Amanda Todd ήταν μια έφηβη από το Βανκούβερ που δημοσιοποίησε  την ιστορία της στο YouTube και βρέθηκε νεκρή μετά από λίγες μέρες. Οι αρχές πίστεψαν ότι διέπραξε αυτοκτονία.

http://www.lifo.gr/uploads/image/417970/slide_256422_1632639_free.jpg

Στο βίντεο η Amanda αφηγείται την ιστορία της: μια ιστορία επίμονου bullying, τόσο online όσο και εκτός δικτύου. «Στην 7η τάξη», ξεκινάει «ξεκίνησα να μιλάω με κόσμο μέσω web cam.” Κάποια στιγμή ένας άγνωστος την έπεισε να εμφανιστεί γυμνή στην κάμερα.

Ένα χρόνο αργότερα, ένας άνδρας επικοινώνησε μαζί της στο Facebook, απειλώντας την ότι θα δημοσιεύσει μια τόπλες φωτογραφίας της. Ο ξένος γνώριζε τα πάντα γι “αυτήν: τη διεύθυνσή της, το σχολείο, τους φίλους, τους συγγενείς, καθώς και τα ονόματα των μελών της οικογένειάς της. Σύντομα η γυμνή φωτογραφία της είχε διαβιβαστεί «σε όλους.» Η Amanda έπαθε αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη που οδήγησαν σε ένα μονοπάτι από ναρκωτικά και αλκοόλ. Άλλαξε σχολείο και βρήκε νέους φίλους, όμως ο άγνωστος άντρας την εντόπισε ξανά και έκανε νέα επίθεση. Άλλαξε ξανά σχολείο, ακόμα και πόλη, αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και εκτός διαδικτύου. Ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριές της και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Δυστυχώς τελικά τα κατάφερε… 

Δείτε την ιστορία της, όπως αποφάσισε να την εξηγήσει πριν «φύγει»

 

ΠΗΓΗ: http://www.lifo.gr/now/digital-life/17679

Το άρθρο το επιμελήθηκε ο Κοτανίδης Βλαδίμηρος

Σχολιάστε

Top