Συζήτηση με μια ψυχολόγο… στο σχολείο μας

ΑΠΟ: ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Μαρ• 11•15

Σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, το σχολείο μας επισκέφθηκε η ψυχολόγος, κα. Γούλα Μαρία, του  Κέντρου Πρόληψης “Ορφέας” Κομοτηνής, με την οποία οι μαθητές της Α” και Β” τάξης συζητήσατε για 2 ώρες τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους σήμερα στα σχολεία, αλλά και πως πρέπει να αντιδράμε σε αυτά.

Αρχικά αναφερθήκαμε στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού – bullying, με αφορμή κιόλας την παγκόσμια μέρα που ήταν στις 6 Μαρτίου. Αναφερθήκαμε σε πολλά περιστατικά στα οποία ήμασταν είτε θύματα είτε θύτες, είτε χειρότερα απλά θεατές. Αναφέραμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά. Επίσης, συζητήσαμε ποια είναι τα αίτια αυτού του προβλήματος ,δηλαδή για ποιους λόγους ένας μαθητής γίνεται θύμα του bullying. Στη συνέχεια αναφέραμε τους λόγους για τους οποίους  ένας μαθητής γίνεται ο ίδιος θύτης. Είδαμε μια μικρού μήκους ταινία στην οποία ουσιαστικά έδειχνε και τις συνέπειες του να γίνεσαι θύτης αλλά και το πόσο επηρεάζει ένα περιστατικό bullying μια ολόκληρη μικρή κοινωνία όπως είναι το σχολείο. Και όπως είναι αναμενόμενο στο τέλος συζητήσαμε τις συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού.

Η μαγική-φράση ή λέξη-κλειδί είναι το συζητήσαμε. Η κα. Γούλα επέμενε εξ’αρχής ότι θα έπρεπε να συζητάμε καθώς τα λεγόμενα της συζήτησης μας αφορούν όλους σαν νέου. Έτσι επιτεύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση στην οποία ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις!!

 

Σχολιάστε

Top