5o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

ΑΠΟ: ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Μάι• 04•15

Στην πόλη μας και σε άλλες 13 πόλεις έλαβε μέρος το 5o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Ενδεικτικά μερικές από τις 14 πόλεις ήταν το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η  Λάρισα, η Μυτιλήνη, η Κομοτηνή , η Πάτρα, η Ρόδος και τα Χανιά. 

Στην Κομοτηνή συμμετείχαν 38 έργα μαθητών από 18 σχολεία της Θράκης και περίπου 362 μαθητές και 31 καθηγητές. Στο website του φεστιβάλ  http://digifestkom.blogspot.gr/ παρουσιάζονται όλα τα έργα των μαθητών.

fest0

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, ημέρα του Φεστιβάλ,  από το πρωί έως και τις 2:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων και των εργασιών των μαθητών και στο τέλος πραγματοποιήθηκε με κάποιες δυσκολίες μια τηλεδιάσκεψης όλων των πόλεων που συμμετείχαν και παρουσίασαν έργα μαθητών μέσω διαδικτύου.

Το σχολείο μας συγκεκριμένα έστειλε πετυχημένα μια ομάδα αποτελούμενη από 38 παιδιά, χωρισμένα σε 3 μικρότερες υποομάδες. Μία ομάδα ασχολήθηκε με την δικιά μας διαδικτυακή εφημερίδα, μια άλλη παρουσίασε το Μαθητικό Ραδιόφωνο του Σχολείου μας και μια τρίτη έκανε παρουσίαση με θέμα «Εμπλουτισμός της Βικιπαίδεια». Ήμασταν το μοναδικό σχολείο με τόσα πολλά άτομα και στο τέλος καταχειροκροτηθήκαμε από τους υπόλοιπους μαθητές που παρευρέθηκαν στον χώρο.

fest4fest5

 

 

Σχολιάστε

Top