Dire Straits-Dire Straits and Communiqué (albums review)

ΑΠΟ: ΣΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Μάι• 06•15

Λιγα για το συγκρότημα

Οι Dire Straits ήταν βρετανικό,ροκ, μουσικό συγκρότημα.Κατάφεραν να αλλάξουν ριζικά τον ήχο της ροκ, σε μια περίοδο, που το πανκ και η new wave μουσική κυριαρχούσαν. Τα γνωστότερα κομμάτια τους είναι τα: Sultans of SwingTunnel of LoveRomeo and JulietPrivate InvestigationsMoney For NothingBrothers in Arms.Αρχηγός και συνθέτης των περισσότερων κομματιών του συγκροτήματος ήταν ο κιθαρίστας καιτραγουδιστής Μαρκ Νόπλφερ. Κυκλοφόρησαν συνολικά 6 στούντιο άλμπουμ, πουλώντας, παράλληλα, 120 εκατομμύρια δίσκων. Τα μόνα στελέχη του συγκροτήματος που παρέμειναν σε αυτό, σε όλο το διάστημα, στο οποίο ήταν ενεργό, ήταν οι Μαρκ Νόπφλερ και Τζων Ίλσλυ.

Το πρώτο άλμπουμ.(Dire Straits)

Το πρώτο άλμπουμ των Dire Straits είχε το όνομα του συγκροτήματος (Dire Straits).Η ηχογράφησή του ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 1978, ενώ κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο στις 7 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Στο δίσκο αυτό, υπήρχαν κομμάτια όπως το Southbound Again και το Setting Me Up.Παραγωγός ήταν ο Μαφ Ουΐνγουντ, ενώ το εξώφυλλο του δίσκου ήταν ένας πίνακας του ζωγράφου Τσακ Λογιόλα. Τους πρώτους μήνες του 1979, το άλμπουμ έφθασε στην δέκατη θέση των βρετανικών και των αμερικανικών τσαρτ.

Μέσα στο 1978, πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία, η οποία διήρκεσε 38 ημέρες. Σε 51 από τις συναυλίες που έδωσαν, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν.

Top 3 τραγούδια του άλμπουμ:

1.Sultans Of Swing

2.Water of love

3.Down To The Water Line

Το δεύτερο άλμπουμ.(Communiqué)

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, το 1979, οι Dire Straits ηχογράφησαν, μέσα σε δύο μήνες,ένα νέο, με τίτλο Communique.Ο δίσκος αυτός έφθασε στην πρώτη θέση των γερμανικών και των βρετανικών τσαρτ. Στα τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου, μάλιστα, έμεινε στην κορυφή, για τριάντα εβδομάδες. Οι πωλήσεις του άλμπουμ έφθασαν τις δέκα εκατομμύρια, παγκοσμίως, ενώ το εξώφυλλό του κέρδισε βραβείο NME.

Top 3 τραγούδια του άλμπουμ:

1.Lady Writter

2.Once Upon A Time In The West

3.Angel Of Mercy

Το μέλλον τους ήταν γεμάτο επιτυχίες όπως το άλμπουμ Brothers In Arms(1985) το Making Movies(1980) και το On Every Street(1991).To 1995 o  Μαρκ Νόπλφερ ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί και να κάνει σόλο καριέρα και έτσι οι Dire Straits  διαλύθηκαν.

Σχολιάστε

Top