H εμπειρία μας

ΑΠΟ: ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Μάι• 06•15
H εμπειρία μας

Ονομάζομαι Αριστείδης Κατσαούνης και είμαι στην Β΄ τάξη του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής(όπως μπορεί να δει κάποιος στην αρχική σελίδα του περιοδικού μας).Φέτος διάλεξα το συγκεκριμένο πρότζεκτ (ερευνητική εργασία) και τελικά αποδείχθηκε πως ήταν μια σωστή επιλογή. Δεν μπορεί να το περιγράψει κάποιος από τους μαθητές ως μάθημα. Ήταν κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον και ευχάριστο από τα υπόλοιπα σχολικά μαθήματα. Χρησιμοποιούσαμε διαδραστικό μέσα, κυρίως τους υπολογιστές, γεγονός το οποίο ελκύει πολλούς νέους, και έτσι το μάθημα ξεπερνούσε τα κλασσικά όρια, δηλαδή τα βιβλία και τον μονόλογο του καθηγητή. Το θέμα του μαθήματος ήταν κάτι πολύ πρωτότυπο, αν και αρκετά απαιτητικό, καθώς έπρεπε κάθε φορά να βρίσκουμε νέες και ωραίες ιδέες για άρθρα . Μέσα στο μάθημα μάθαμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμαθητές μας, να χρησιμοποιούμε καλύτερα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να αξιοποιούμε και τελικά να βρίσκουμε πληροφορίες που χρειαζόμαστε κυρίως από το διαδίκτυο.

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας μας ,  του τμήματός μας δηλαδή , ήταν όταν χρειάστηκε να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας στο 5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ . Εκεί μπροστά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, παρουσιάσαμε το πρόγραμμα μας με λεπτομέρειες, από το τι κάνουμε μόλις ανοίξει ο υπολογιστής μέχρι το τέλος της ώρας .

Συνοψίζοντας ήταν μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία , νομίζω πως όλα τα παιδιά που συμμετείχαμε βοηθήσαμε αρκετά και περάσαμε πολύ καλά .

Σχολιάστε

Top