Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού- 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ: ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Νοε• 19•14

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθετεί -ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου»την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίόυ που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό.

Ο θεματικός άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Έτσι όλοι, μαθητές και καθηγητές ήρθαν πιο κοντά για μία μέρα που πολλοί θα θυμούνται.

 12

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ καθώς και πινγκ-πονγκ, κα.

11

Επίσης μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν και σε άλλα αθλητικά παιδαγωγικά παιχνίδια, όπως διελκυνστίδα και σαρανταποδαρούσα (αγώνες δρόμου με αυτοσχέδιες σανίδες) κα.

Παράλληλα μαθητές και καθηγητές προσπάθησαν να δώσουν το δικό τους στίγμα μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες με τον καθηγητή εικαστικών Παύλο Αγγελάκη.

31

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν: 7 αγώνες πετοσφαίρισης μεταξύ 5 ομάδων που δημιουργήθηκαν, 4 αγώνες καλαθοσφαίρισης μεταξύ 5 ομάδων, 15 αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης μεταξύ 16 παικτών-μαθητών αλλά και αρκετοί αγώνες αντιπτέρισης .

Για εμάς τους μαθητές ήταν μια καινούργια εμπειρία με πολύ ενδιαφέρον. Ήταν μια αρκετά εποικοδομητική μέρα καθώς ασχοληθήκαμε με τον υγιή αθλητισμό αλλά και με δραστηριότητες στις οποίες μαθαίναμε για τον ρατσισμό και την καταπολέμηση του. Η ιδέα της πανελλήνιας μέρας αθλητισμού προφανώς απέδωσε και σαν μαθητές ελπίζουμε να κρατήσει , να μείνει σαν θεσμός στην ελληνική  κοινωνία και στο σχολείο. “Ολοι ήρθαμε πιο κοντά, μαθητές και καθηγητές, όλοι απολαύσαμε την ωραία μέρα, διασκεδάσαμε, παίξαμε, κουραστήκαμε , ωστόσο  άξιζε όλο αυτή η κούραση.

Εικόνα 029b

Σχολιάστε

Top