ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟ !

topic_6058

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟ

 

1950

Ένας περιπλανώμενος θίασος ταξιδεύει στην Ελλάδα. Με εισιτήριο τρίτης θέσης, αλλά με ελπίδες πρώτης θέσης. Στις αποσκευές τους κρύβονται μυστικά, πάθη κι απωθημένα. Κρύβονται οι αγωνίες των θεατρίνων. Φτάνουν σε μέρη που δεν μπορούν να φτάσουν οι μεγάλοι Αθηναϊκοί θίασοι. Δίνουν παραστάσεις όπου βρεθούν κι όπου σταθούν. Σε καφενεία, σε πλατείες, σε τσαντίρια και σε χωράφια. Κι εκεί, ζωντανεύουν οι ήρωές τους. Η Γκόλφω, ο Κουρσάρος, η Ωραία του Πέραν. Με χάρτινα σκηνικά, με βρώμικα, σκονισμένα κοστούμια, με δύο λάμπες λούξ. Με μόνο τους όπλο τη φαντασία τους και την αγάπη τους για το θέατρο. Η ανταμοιβή τους, ένα μπουκάλι λάδι, μια κότα, ψωμί και αν είναι τυχεροί, λίγα χρήματα. Η ζωή είναι δύσκολη, αλλά συνεχίζεται…Η ζωή τους γίνεται θέατρο και το θέατρο ζωή. Η αυλαία δεν πέφτει ποτέ για τους θεατρίνους. Το σανίδι είναι το οξυγόνο τους. Έξω από αυτό δεν υπάρχουν! Είναι πλάσματα που ζουν στα όνειρά μας.

Ένα ταξίδι στο χρόνο με τις ωραιότερες μουσικές και τραγούδια που πρωτοακούστηκαν στη σκηνή του θεάτρου. Τραγούδια των πιο μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον άγνωστο θεατρίνο, που δίδαξε τον πολιτισμό και το θέατρο στις πιο απομακρυσμένες γωνιές αυτού του τόπου.

Πρωταγωνιστές:

Ο Γιάννης Μπέζος, στον ρόλο του θιασάρχης-Χριστίνα Αλεξανιάν – Παναγιώτα Βλαντή – Κωνσταντίνος Καζάκος – Μίλλη Καραλή – Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλμπέρτο Φάϊς

Συμμετέχουν:

Ελένη Καρακάση – Βαλάντω Τρύφωνος -  Θανάσης Ισιδώρου – Κωνσταντίνα Νταντάμη – Εβελίνα Νικόλιζα – Νίκος Ρουσσάκης – Κρίστης Κουπάτος.

Σκηνοθεσία – κείμενο: Δημήτρης Μαλισσόβας

Μία μουσικοθεατρική αναδρομή που μας γυρίζει αρκετές δεκαετίες πριν και μας παρουσιάζει το τότε θέατρο στη γενέτειρα του χώρου… Την Ελλάδα!

 

Θέατρο Badminton παραστάσεις από 1-22 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια από 8 ευρώ.

Αλεξοπούλου Νάνσυ  -  Ανδρέου Ηρώ

Σχολιάστε

Top