Η τέχνη και εγώ

Σαλβαντόρ Νταλί, Η Εμμονή της Μνήμης

Η Τέχνη αναφέρεται στην ανάγκη του ανθρώπου να βιώνει το ωραίο, να εξωτερικεύει τα συναισθήματα και τις ιδέες του. Η Τέχνη έχει να κάνει με την ικανότητα να αντιλαμβάνεται το ωραίο σε όλους τους τομείς της ζωής του. Η μορφή Τέχνης που εκφράζει εμένα είναι η ζωγραφική. Αυτή η μορφή της Τέχνης είναι δημιουργική και αποκαλύπτει την αισθητική και φαντασία του ατόμου.

Εμένα, η ζωγραφική με βοηθά να εκτονωθώ και να περνάω δημιουργικά τον χρόνο μου. Με ταξιδεύει. Με βοηθά να ηρεμώ. Τη συνδυάζω με τη μουσική, από την οποία αντλώ έμπνευση. Τις ώρες που ζωγραφίζω προτιμώ να είμαι μόνη μου, ώστε να απομακρύνω το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις της καθημερινότητας. Εξάλλου,  η ζωγραφική με βοηθά να σκέφτομαι καθαρά και να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή μου.  Πιστεύω ότι η ζωγραφική με έχει κάνει πιο ανοιχτόμυαλη και με έχει βοηθήσει να εκφράζομαι πιο εύκολα.

Είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι από μικρή. Είμαι αυτοδίδακτη και η φαντασία μου είναι αυτή που με καθοδηγεί κάθε φορά. Προτιμώ να ζωγραφίζω αυτά που βλέπω και αυτό με έχει βοηθήσει να σέβομαι οτιδήποτε διαφορετικό υπάρχει. Παίρνω ερεθίσματα από το περιβάλλον και πολλές φορές αυτό με αναζωογονεί ψυχικά και με κάνει να συνειδητοποιώ πόσα όμορφα πράγματα υπάρχουν γύρω μας. Τέλος, δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου ποτέ χωρίς τη ζωγραφική, γιατί είναι ο τρόπος μου να βλέπω τα πράγματα και να οραματίζομαι το μέλλον.

Ελένη Τσούτσια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης