Το βασιλόπουλο της Ανατολής και η βασιλοπούλα της Δύσης

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μακρινό τόπο, υπήρχαν δύο βασιλιάδες. Ο ένας διοικούσε το κάστρο της Ανατολής και ο άλλος το κάστρο της Δύσης. Οι δύο βασιλιάδες είχαν χρόνια αντιπαλότητας μεταξύ τους επειδή και οι δύο είχαν στην κατοχή τους ένα κομμάτι χάρτη, όπου ο χάρτης οδηγούσε σε ένα τεράστιο θησαυρό. Ο βασιλιάς της Ανατολής είχε ένα γιο και ο βασιλιάς της Δύσης είχε μια πανέμορφη κόρη που την θέλανε πολλοί. Ο βασιλιάς της Ανατολής ήξερε ότι ο άλλος βασιλιάς είχε το κομμάτι που έλειπε από τον χάρτη. Έτσι έστειλε τον γιο του σε μια αποστολή. Του είπε να πάει στο άλλο βασίλειο και να κλέψει το  άλλο κομμάτι που βρισκόταν εκεί.

Ο γιος συμφώνησε και ξεκίνησε τη διαδρομή για το άλλο βασίλειο.  Ενώ προχωρούσε, άκουσε κάτι πίσω από έναν θάμνο να κλαίει. Πήγε εκεί και αντίκρισε μια κοπέλα να έχει χτυπήσει σοβαρά. Ο πρίγκιπας τη ρώτησε αν είναι καλά. Η κοπέλα του απάντησε πως είχε χτυπήσει το πόδι της και ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει. Ο πρίγκιπας φρόντισε το τραύμα της και προσεχτικά τη μετέφερε μέχρι το σπίτι της. Η κοπέλα τον ευχαρίστησε και του ζήτησε να της πει πως να ανταποδόσει τη χάρη.  Ο πρίγκιπας της είπε πως δε θέλει τίποτα και συνέχισε το ταξίδι του. Η κοπέλα τότε του ευχήθηκε να βρει ό,τι πραγματικά επιθυμεί.

Στον δρόμο που πήγαινε ο πρίγκιπας είδε κάτι να λαμπυρίζει και πλησίασε κοντά του. Προς μεγάλη του έκπληξη ήταν ένα λυχνάρι. Το σήκωσε, το έστριψε και πετάχτηκε ένα τζίνι.  Το Τζίνι του είπε ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει μια ευχή, να του πει τι θέλει να μάθει πιο πολύ. Ο πρίγκιπας αμέσως του είπε ότι επιθυμεί περισσότερο να μάθει που βρίσκεται το άλλο μισό του χάρτη. Το Τζίνι του απάντησε πως το χαμένο κομμάτι βρίσκεται στο μεταγιόν της πριγκίπισσας του Δυτικού βασιλείου. Ο πρίγκιπας το ευχαρίστησε και συνέχισε τον δρόμο του για το παλάτι. Μόλις έφτασε αντίκρισε μια εκδήλωση που γινόταν προς τιμή της πριγκίπισσας για τα 18α γενέθλιά της. Ο πρίγκιπας την είδε από μακριά και μαγεύτηκε από την ομορφιά της . Χωρίς καθόλου μυαλό μπήκε μες στην αυλή του παλατιού. Ο βασιλιάς τον αναγνώρισε και διέταξε τους φρουρούς να τον συλλάβουν.

Η πριγκίπισσα, όταν τον είδε απέναντί της, τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και ζήτησε από τον πατέρα της να τον αφήσουν ελεύθερο επειδή είμαστε στην εποχή της ειρήνης μετά από πολλούς πολέμους. Ο πατέρας της επειδή της είχε αδυναμία, της έκανε το χατίρι και άφησε τον πρίγκιπα ελεύθερο. Τότε ο πρίγκιπας πήγε αυθόρμητα προς το μέρος της πριγκίπισσας για να της εκφράσει την ευγνωμοσύνη που ένιωθε ότι της χρωστάει.   Ο βασιλιάς όμως  τον κοίταξε με έντονο θυμωμένο βλέμμα. Η πριγκίπισσα είδε το βλέμμα του πατέρα της και πήγε προς το μέρος του για να τον ηρεμήσει κάνοντας νόημα στον πρίγκιπα να μην πάει προς το μέρος της.

Εν τω μεταξύ ο πρίγκιπας κοίταξε στα μάτια την πριγκίπισσα, χαμογέλασα και έφυγε από το παλάτι. Πριν φύγει είχε δωροδοκήσει έναν υπηρέτη να αφήσει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και ένα γράμμα για την πριγκίπισσα. Όταν βράδιασε, η πριγκίπισσα πήγε να κοιμηθεί στην κάμαρά της και εκεί προς μεγάλη της έκπληξη αντίκρισε πάνω στο προσκεφάλι της το γράμμα και το τριαντάφυλλο.  Αμέσως άνοιξε το φάκελο και διάβασε το γράμμα γεμάτη περιέργεια. Το γράμμα έγραφε: » Σε ευχαριστώ που με άφησες ελεύθερο και οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν¨. Η καρδιά της φτερούγισε από χαρά και τα μάτια της έλαμψαν.

Ο πρίγκιπας γύρισε στο βασίλειό του χωρίς να ολοκληρώσει την αποστολή του και πήγε στον πατέρα του να του διηγηθεί τι έγινε στο άλλο βασίλειο. Ο βασιλιάς απογοητεύτηκε που δεν βρέθηκε ο χάρτης, αλλά χάρηκε που ο γιος του γύρισε σώος και αβλαβής. Η πριγκίπισσα περίμενε να εμφανιστεί ο πρίγκιπας, αλλά αυτός δεν εμφανιζόταν.  Τότε πήρε την πρωτοβουλία να του στείλει ένα γράμμα με ένα περιστέρι. Το γράμμα έλεγε: » Τι κάνεις και ποιος καλός άνεμος σε έφερε στο βασίλειό μου; » Μόλις ο πρίγκιπας έλαβε το γράμμα της απάντησε με τη σειρά του πως είναι μια χαρά και ότι έφτασε στο βασίλειό του χωρίς να συναντήσει κάποιο κακό στο δρόμο του.»

Η πριγκίπισσα έλαβε το γράμμα, αλλά δεν είχε πάρει απάντηση στο ερώτημά της και έτσι ξεκίνησε τον δρόμο της προς το Ανατολικό βασίλειο για να τον συναντήσει και να της δοθεί απάντηση στο ερώτημά της. Στη διαδρομή δεν συνάντησε τίποτα άσχημο και έφτασε γρήγορα στην πύλη του Ανατολικού βασιλείου. Ο πρίγκιπας μόλις της είδε στο παλάτι την αναγνώρισε αμέσως  και πήγε κοντά της. Η πριγκίπισσα δεν αντιστάθηκε, τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Τα δύο παιδιά δεν αντιστάθηκαν στον έρωτά τους και πήγαν στους γονείς τους να ανακοινώσουν τον απαγορευμένο έρωτά τους.

Οι βασιλιάδες έφεραν αντιρρήσεις στην αρχή, αλλά είδαν ότι τα παιδιά τους ήταν χαρούμενα και ευτυχισμένα μαζί, οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο και διοργάνωσαν ένα τεράστιο γαμήλιο γλέντι. Οι δύο βασιλιάδες μετά από όλο αυτό συμφιλιώθηκαν και συμφώνησαν να ενώσουν τα δύο κομμάτια του χάρτη και ο θησαυρός να μοιραστεί στα δύο παιδιά τους. Ο πρίγκιπας έχτισε ένα κάστρο  με το μερίδιο από τον θησαυρό ανάμεσα στα δύο βασίλεια. Το ερωτευμένο ζευγάρι ολοκλήρωσε την ευτυχία του με ένα παιδάκι  και πήρε την υπόλοιπη περιουσία. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Κυριακή, Μαρία, Ευαγγελία, Κατερίνα, Γωγώ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης