Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα στόλιζαν καράβι κυρίως στα νησιά. Το στόλισμα του δέντρου ήρθε από την Ευρώπη. Στα χωριά συνηθίζουν να κρεμάνε στους τοίχους και τις εξώπορτες πλεξούδες από σκόρδα, πάνω στις οποίες καρφώνουν γαρυφαλλάκια για να διώξουν την κακογλωσσιά που «καρφώνει» την ευτυχία του σπιτιού τους.Την εξώπορτα των σπιτιών κοσμεί, επίσης, ένα στεφάνι από έλατο, διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι φέρνει τύχη στους ενοίκους του σπιτιού. Επίσης το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας των Χριστουγέννων είναι το χοιρινό. Παλιότερα, μάλιστα, υπήρχε στα χωριά η συνήθεια να μεγαλώνει κάθε οικογένεια ένα γουρουνάκι, για να το σφάξει λίγο πριν τα Χριστούγεννα για το εορταστικό τραπέζι. Στις 31 Δεκεμβρίου επίσης φτιάχνουμε την Βασιλόπιτα. Μία γλυκιά πίτα για τον Άγιο Βασίλη που έρχεται τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, για να φέρει τα δώρα. Μέσα στην πίτα βάζουμε ένα φλουρί. Όποιος βρει το φλουρί έχει μεγάλη τύχη την χρονιά που έρχεται!
Μαρία Πατσαρίνου