H Τέχνη της Μουσικής

Η Μουσική είναι η τέχνη η οποία βασίζεται στην οργάνωση ήχων και στην σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση ενός έργου. Η παγκόσμια μέρα μουσικής καθιερώθηκε το 1982 από τον τότε Γάλλο υπουργό πολιτισμού και γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου.

Η Μουσική υπήρχε από τα αρχαία χρόνια, γνωστή ως και Απολλώνια τέχνη, το όνομα της το πήρε από τις εννέα Μούσες της αρχαίας μυθολογίας. Στα αρχαία χρόνια ο όρος μουσική εννοούσε την ποίηση, το μέλος και τον χορό ως μια αδιάσπαστη τέχνη η οποία καλλιεργήθηκε ιδιαίτερα στο θέατρο. Η Μουσική διαφέρει από λαούς σε λαούς και από πολιτισμούς σε πολιτισμούς και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες τέχνες. Κάτι άλλο που κάνει την μουσική διαφορετική και ποικίλει, είναι η διαφορετική σύνθεση, εκτέλεση και τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί το τραγούδι.

Η Μουσική σήμερα παίζει ένα αρκετά μεγάλο και σημαντικό ρόλο στην ζωή μας, διότι σχεδόν όλοι ακούμε μουσική στην καθημερινότητα μας και είναι συνδεδεμένη με κάθε στιγμή της ζωής μας. Μπορεί ένα τραγούδι να μας φέρει αναμνήσεις από μια παρελθοντική στιγμή, να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση μας και να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα. Με λίγα λόγια, μπορούμε να πούμε πως η μουσική σαν τέχνη μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε, με τους ήχους και τις μελωδίες, τις σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας.

Γράφει ο Γιώργος Καφετζής Γ2

music-6591030_640

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης