Ανασκόπηση 2023: τι γεύση μας άφησε…

Καθώς προσπαθούσα να εντοπίσω τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν συνταρακτικά και δυσάρεστα για τη χώρα μας και τους πολίτες της.

Φέτος, η Ελλάδα ως χώρα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες που κλόνισαν ιδιαίτερα την κοινωνία μας. Υπήρξαν αρκετές καταστροφές, φυσικές αλλά και ανθρωπογενείς.

Στις αρχές της χρονιάς του 2023, στις 28 Φεβρουαρίου συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εκείνο το βράδυ έγινε η τραγική σύγκρουση ανάμεσα σε μια εμπορική με μια επιβατική αμαξοστοιχία και δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ένα άλλο άσχημο γεγονός που αντιμετώπισε η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023 από τις 17 Ιουλίου έως και 2 Σεπτεμβρίου ήταν οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές στις περιοχές της  Αττικής, στο Λουτράκι, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στη Μαγνησία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στον Έβρο αλλά και στην Αλεξανδρούπολη. Οι φωτιές αυτές στοίχισαν στα Ελληνικά εδάφη πάνω από 1.800.000 στρέμματα και οδήγησαν στην εκκένωση πολλών περιοχών από τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

Έγιναν, επίσης, συγκλονιστικά καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως στην Καρδίτσα, στο Πήλιο, στη Λάρισα, καθώς και στα Τρίκαλα.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς έγιναν διάφορα σοκαριστικά γεγονότα, όπως δολοφονίες που οφείλονταν στον οπαδικό φανατισμό και όχι μόνο, διάφορα εγκληματικά γεγονότα, καθώς και πολλά βίαια περιστατικά που είχαν να κάνουν με την έμφυλη βία.

Πέρα από τα δυσάρεστα γεγονότα που αντιμετώπισε αυτή τη χρονιά η Ελλάδα, υπήρχε και το θετικό για εμάς τους Έλληνες προνόμιο του τουρισμού όπου φιλοξένησε 29 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως στην Αθήνα και τα όμορφα Ελληνικά νησιά μας. Αυτό έδωσε μια μεγάλη οικονομική ανάσα στον Ελληνικό λαό έπειτα από τα τελευταία χρόνια των δύσκολων οικονομικών συνθήκων.

Γράφει η Ιφιγένεια Γκοβεδάρου Γ2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης